EN facebook

32. Floralia – Római tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban – 2023. május 12-14.

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-05-11 13:00

2023. május 12. és 14. között vár minden érdeklődőt a Floralia – Római tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban. Az immár 32. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál az ókori hagyományokat felidézve kínál háromnapos feledhetetlen szórakozást minden korosztálynak.

 

A Floralia megfogható közelségbe hozza a klasszikus antikvitást és élményszerűen mutatja be ókori kulturális örökségünket. A rendezvény során a kísérleti régészet, élő történelem, zene és táncművészet, színház és gasztronómia egymás mellett érvényesül.

 

Idén, harmincegy Floralia után azonban a barbárok megelégelték, hogy Rómáé a főszerep. Betörtek hát a birodalom területére, és átvették az Aquincum feletti irányítást. A város lakosai Flora istennő ünnepét most barbár fennhatóság alatt kell, hogy megtartsák. Vajon tudnak majd békében egymás mellett élni barbárok és rómaiak, vagy ez már a vég kezdete, netán visszavág a Római Birodalom? Aki kíváncsi, látogasson ki Aquincumba!

 

Pénteken, a fesztivál nulladik napján, iskolás csoportok mérik össze ügyességüket a nagy aquincumi aszfaltrajzversenyen, míg felnőtt látogatóink számára ismeretterjesztő előadásokkal, éslegiós bemutatóval készülünk.

 

 

A hétvégén teljes gőzzel dübörög tovább a fesztivál: az aquincumi polgárváros utcái ismét Flora istennő szertartására igyekvők saruitól visszhangzanak, újra gladiátorok szórakoztatják a nagyérdeműt, viadaluk során megszólal a víziorgona, illetve a legiósok és barbár harcosok sem maradnak el. Emellett ifjúsági olimpiai játékokkal és harcosképzővel, kézműves foglalkozásokkal és vásárral, divatbemutatóval és szakállszépségversennyel, családi kalandjátékkal és számos egyéb programmal vár minden érdeklődőt 0-tól 120 éves korig a BTM Aquincumi Múzeum.

 

III. kerületi állandó lakcímmel rendelkező lakosok, lakcímkártyájuk felmutatásával, a rendezvényt ingyenesen látogathatják.

 

 

További információ

Esemény a Facebookon


Jegyek

emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, régészet
2022-07-30 07:00
gyűjtemény, kiállítás, közlekedés, látogató, régészet, történelem
2022-03-28 18:00