EN facebook

1959-es Skoda Octaviával bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

TÁRGY

Újabb impozáns műtárggyal bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye, ezúttal egy Skoda Octavia Super került a intézményhez. A jármű jó állapotának köszönhetően jelenlegi állapotában kiállítható, a múzeum új tárlatát fogja gazdagítani.

 

A kormány májusban hagyta jóvá a Közlekedési Múzeum gyűjteményének gyarapítási és restaurálási programját, amelynek részeként most ezzel a gyönyörű járművel bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye, mondta el Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

 

 

 

 

A múlt héten egy korszakos Csepel D450-es teherautó érkezett a Közlekedési Múzeumhoz, nyáron pedig egy frissen restaurált Faros Ikarust mutattunk be, amelyet a látogatók is megnézhettek időszaki kiállításunkban, mondta el Vitézy Dávid.

 

 

Az Octavia a Skoda nyolcadik bemutatott modellje volt, innen ered a neve. A jármű tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as, ‘70-es években, irigyelt tulajdonosok voltak, akiknek ilyen autójuk lehetett. A járművet mostani helyén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a leendő új Közlekedési Múzeumban tekinthetik majd meg a látogatók, a gyűjtemény régebbről ismert darabjaival együtt.

 

 

 

Fotók: Nyitrai Dávid / Közlekedési Múzeum.

gyarapodás, közlekedés, tárgy, technika, téma
2021-12-11 14:00
állományvédelem, gyarapodás, gyűjtemény, közlekedés, tárgy, technika
2021-08-29 07:00