EN facebook

Vakcinaközpontokként újranyíló múzeumok

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

2021-01-28 18:00

Világszerte számos bezárt kulturális intézmény vált oltási központtá - adta hírül az Art Newspaper. Köztük a londoni Science Museum és a Black Country Living Museum (BLCM) is az Egyesült Királyságban, Dudley városában. A brit Leeds-i Thackray Orvostudományi Múzeum, még decemberben felajánlotta galéria helyét az oltásokra; meg kell jegyezni, hogy az intézmény St. James Kórház szomszédságában helyezkedik el. Olaszországban a torinói Castello di Rivoli együttműködik a város egészségügyi tisztviselőivel, és oltások helyszíneként ajánlanak egy tágas, harmadik emeleti galériát ahol, várakozások közben még élvezhetik Claudia Comte svájci művész falfestményeit is.

Forrás: theartnewspaper.com

 

Nemcsak a múzeumok igyekeznek segíteni ebben a valószínűtlen helyzetben, hanem más intézmények is, mint például a New Jersey-i Lord & Taylor-fiókja, a Queens-i versenypálya, a Las Vegas-i üdülőközpont és a kaliforniai Disneyland, mivel egyre több olyan helyszínre van szükség ahol az emberek részt tudnak venni az oltásokon, miközben a világ küzd a majdnem egy éven át tartó Covid-19-járvány szorításában.


Ahogy maguk az oltások előállítása és jóváhagyása, az intézmények oltási központokká történő átalakításának ütemterve is változó. A Black Country Living Museum, amely a közelmúltban a BBC Peaky Blinders című bűnügyi drámasorozatának helyszínéül szolgált, várhatóan január végén kezdi meg az oltások ajánlását, míg az NHS-sel és a helyi hatósággal együttműködő Kensington-i Tudományos múzeum és Chelsea község állítólag jó úton halad, hogy valamikor februárban elkezdhesse kínálni az oltásokat. A Castello di Rivoli galéria használatát erre a célra márciusban vagy áprilisban kezdik meg; addigra Comte várhatóan elkészül új hangdarabjával, amelyet az oltásra várakozók élvezhetnek.

 

 

A borítóképen a londoni Science Museum.

 

Forrás: artforum.com