EN facebook

Új virtuális kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban

VIRTUÁLIS

2020-05-25 07:00

Május 22-e a Biológiai Sokféleség világnapja, ebből az alkalomból az élővilág sokszínűségének megóvására és a biodiverzitást veszélyeztető jelenségekre hívják fel a figyelmetvilágszerte.Az, hogy mit teszünk a biológiai sokféleség megőrzése terén a következő évtizedben, alapvetően meg fogjahatározni az ökoszisztémák fennmaradását, egészséges működését és általában véve az emberi életet a Földön.

 

 

 

A Magyar Természettudományi Múzeum e jeles világnap alkalmából egy virtuális kiállítást készített, amelyen nemcsak a 2020-as év fajait mutatjuk be, hanem összegyűjtöttük, miért kiemelkedően fontosak múzeumunk gyűjteményei, kutatásai a biodiverzitás védelméhez.

 

A kiállítással szeretnénk felhívni a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésére, szeretnénk összegyűjteni és megosztani jó gyakorlatokat, közösségi példákat a honlapunkon, közösségi médiában.

 

kreatív sarokban a látogató olyan kézműves játékokat találhat, amelyek a 2020-as év fajaihoz kapcsolódnak. Készíthet papírból óriásfogú cápát (megalodont), piros gombákat, vagy festhet kőre tavaszi álganéjtúrót.

fénykép, kiállítás, programajánló, természet
2020-02-13 07:00
film, gyűjtemény, látogató, #muzeumozzaszobadbol, restaurátor, történelem
2020-03-19 21:30