EN facebook

Új vezető a győri múzeum élén

MEGÚJULÁS

2020. július 1-jétől új igazgató áll a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum élén. Székely Zoltán művészettörténész 17 évig volt az egykori Xántus János Múzeum kollégája, az utóbbi 8 évben pedig a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumot vezette.
 
Tervei szerint a következő időszakban a győri múzeum erőteljes koncepcióváltáson esik majd át, melynek lényege, hogy a művészettörténeti és kortárs művészeti kiállítások mellett komolyabb hangsúlyt kapjanak a történeti, régészeti, néprajzi tárlatok is. Változatosabb és színesebb kiállításpolitika jellemzi majd tehát a győri múzeumot, amelyet jól kiegészítenek a tudományos kutatások, konferenciák és publikációk.
 
Székely Zoltán komoly hangsúlyt fektet az intézmény helytörténeti jelentőségére, hiszen ahogy vallja, fontos, hogy meghatározó szerepet játsszon a múzeum a város emlékeinek felkutatásában és megőrzésében. Ez most különösen jelentős, hiszen Győr 2021-ben ünnepli majd 750. évfordulóját annak, hogy szabad királyi város lett. Erre a rendkívüli eseményre a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum is kiemelten készül.
 
Székely Zoltán munkájához sok sikert kívánunk!