EN facebook

Új könyv! 7000 év története: Fejezetek Magyarország régészetéből

KÖNYVBEMUTATÓ

2018-06-12 12:00

A 7000 év története Fejezetek Magyarország régészetéből című kötet szerzői és a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat a héten, június 13-án 16 órától a Magyar Nemzeti Múzeumban várják az érdeklődőket!

 

 

Magyarország földrajzi helyzetének köszönhetően átmenetet képezett kelet és nyugat, valamint dél és észak között, ezért egyedülállóan gazdag régészeti emlékekben. A jelen kötet egy német- magyar előadássorozat tanulmányaira alapozva a Kárpát-medence mintegy 7000 év történetét felvillantó friss kutatási eredményeket és innova- tív módszereket tárgyal és foglal össze.

A képekkel gazdagon illusztrált kötet öt fejezetet mutat be Magyarország régészetéből: a neolitikumtól a bronz- és vaskoron át a római császárkorig, valamint a népvándorláskorig. A könyv, amely a szakmabeliekhez és a laikusokhoz egyaránt szól, sokoldalú betekintést nyújt a múlt életformáiba, illetve a 21. század eleji régészeti kutatások forrásaiba, problematikájába és módszereibe.

 

A kötetet méltatja és bemutatja:

Raczky Pál (ELTE BTK Régészettudományi Intézet, Budapest) Klaus Rettel (Deutsch-Ungarische Gesellschaft, Sitz Berlin) Heinrich-Tamáska Orsolya (Leibniz-Institut für Geschichte und Kultur des östlichen Europa, Lipcse)

majd előadást tart:

 

Czajlik Zoltán (ELTE BTK Régészettudományi Intézet, Budapest): A segédtudományoktól a Nature-cikkekig.

Gondolatok a hazai archeometria első 140 évéről

 

A rendezvény időpontja:   2018. június 13. (szerda) 16 óra

A rendezvény helyszíne:   Magyar Nemzeti Múzeum, Pollack-terem

(1088 Budapest, Múzeum körút 14–16.)

 

7000 év története Fejezetek Magyarország régészetéből / 7000 Jahre Geschichte:Einblicke in die Archäologie Ungarns

Szerk./Hrsg. von Heinrich-Tamáska Orsolya • Daniel Winger

 

A bemutató idején a kötet kedvezményes áron vásárolható meg.