EN facebook

Titkos talajváros

programajánló

2021-05-27 17:00
A hónap végével zárul az OFF-Biennále Budapest, amelyet idén áprilisban és májusban Levegőt! címmel rendeztek meg, s ahol a kortárs művészethez kapcsolódóan számtalan program közül választhattak az érdeklődők. Az utolsók között egy vasárnapi gyerekeknek szóló programra invitálunk minden kertészkedés, kert, növényvilág és művészet iránt érdeklődő olvasót. A gyerekek megismerkedhetnek egy elhivatott és a növényeket szenvedélyesen szerető kertésszel is, miközben játékos módon tanulnak az őket körülvevő élővilágról. 
 
A program a kísérleti filmjeikről elhíresült Igor és Iván Buharov munkásságát bemutató Revolúcióparabotanika című kiállításához kapcsolódóan kerül megrendezésre, amelynek kurátorai Nemes Z. Márió és Szalai Borbála. A különleges hangulatú kiállítást péntekig még megtekinthetik az ISBN könyv+galériában az érdeklődők. Ehhez kapcsolódik még egy - a kiállításon túlnyúló - gyerekprogram Titkos talajváros címmel. A program szervezői a Progresszív Szobanövények, két múzeumpedagógus, Kádár Anna és Sóki Diána, akik arra vállalkoztak, hogy új perspektívából segítsenek ránézni a bennünket behálózó növényvilágra. 
 
Fotó: Revolúcióparabotanika című kiállítás az ISBN könyv+galériában
 
 
A program leírása:
 
"A növényi lázadók az ISBN galériától nem messze az Auróra Klíma Kertben titkos támaszpontot építettek. A titkos talajvárosban földalatti piactér, kártevővédelem, katicaetető, víztározó, gombainternet, baktériumtelefonhálózat teszi még kényelmesebbé a növénycsaládok békés életét.
Mindez szabad szemmel nem mindig látható, ezért különleges műszereket, mikroszkópot és nagyítót használunk majd, hogy felfedezzük ezt a nyüzsgő földalatti és földfeletti világot."
 
A másfél órás workshop során játékra, alkotásra és izgalmas tanulásra várják a kerti növények iránt érdeklődő gyerekeket. 
 
Workshop vezetők: Kádár Anna és Sóki Diána múzeumpedagógusok, Mark Richards komposztmester, főbogaras
 
Időpont: Május 30. vasárnap 16:00
Helyszín: Auróra Klíma Kert
Korosztály: 6-12 év
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A jelentkezőket a progresszivszobanovenyek@gmail.com címen várják a szervezők.