EN facebook

Szögedi menyecskepapucs kerestetik!

MUZÉJ

2018-06-13 19:00

A tavalyi papucsszépségverseny sikere kapcsán az idei Múzeumok Éjszakájára is papucsos programokkal készül a Móra-múzeum: a legszebb menyecskepapucsot keresik a múzeum munkatársai.

 

A legszebb menyecskepapucsot keresi a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Olyan „szögedi” papuccsal rendelkezők jelentkezését várják, akik eljegyzésükre, esküvőjükre kapták ajándékba a lábbelit, vagy éppen abban is táncoltak a lakodalmukon.

 

A menyecskepapucsoknak igazi hagyománya volt például Tápén: a frissen eljegyzett menyasszonyok úgynevezett jegypapucsot kaptak a vőlegényüktől. Ebben a fehér papucsban jártak aztán, így azonnal lehetett tudni, melyik tápai lány kötelezte el magát.

 

A menyecskepapucs szépségversenyre ismét e-mailben lehet jelentkezni június 18-ig egy fotó és a papucs történetének beküldésével. Az e-maileket erre a címre várják: moraferenc.muzeum@gmail.com

A verseny győztesét az idei Múzeumok Éjszakáján, június 23-án fogják kihirdetni.

 

A Móra-múzeumban továbbra is látható a „Páratlanok – A szegedi papucs története” című kiállítás, ahol bárki szögedi papucsot ölthet a lábára. Emellett az idei Múzeumok Éjszakáján többféle papucsos programmal – divatbemutatóval, egy új, érdekes papucsos szerzeménnyel – is várják az érdeklődőket.

kiállítás, programajánló
2017-07-19 10:25
kiállítás, múzeumpedagógia, természettudomány
2018-02-28 12:00