EN facebook

Színezd ki a gyűjteményünk!

Egy inspiráló kreatív kampányról

2018-07-17 15:30

Több mint 100 múzeum állított össze gyerekek és felnőttek számára ingyenesen elérhető színezőket a Színezd ki a gyűjteményünk (Color Our Collections) kampányának köszönhetően. Ez a kreatív megmozdulás a könyvtárak, múzeumok és más kulturális intézmények gyűjteményének láthatóvá tétele, megismertetése érdekében indult. Érdemes nekünk is inspirációt meríteni a kezdeményezésből. 

 

Érdekes módon 2017 legnagyobb művészeti megmozdulásának számított a felnőtt színezőkönyv-őrület. Független attól, hogy ez a gyerekkor újraélésére, a relaxálás egy útjának megtalálására, vagy csak sima időűzésre szolgált, a könyvesboltok több felnőtt színezőt adtak el 2017-ben, mint addig az elmúlt 10 évben összesen.

 

The Newberry Library

 

A Színezd ki a gyűjteményünk (Color Our Collections) kampány is ebből az őrületből indult, hogy a történelem és kortárs művészet közötti szakadékot színezőkönyvek formájában hidalja át. A New York Academy of Medicine Library (New Yorki Orvoslás Akadémiájának Könyvtára) szervezésében 100 intézmény vált ennek a részévé és állított össze ingyenesen elérhető színezőkönyveket, valamint ingyen letölthető színezhető oldalakat, amelyek a gyűjteményi anyagukra reflektálnak.  

 

Denver Botanic Gardens Helen Fowler Library

 

Ez a gyűjtés és közzététel mindenkinek kínál valamit, kivételes könyvektől kezdve a tudományos diagrammokon keresztül a szecessziós mintákig.  

 

Egy kis összefoglalót nyújt számunkra a Newberry Library (Newberry Könyvtár) válogatása.

 

A több mint 100 résztvevő gyűjtemény közül néhány példa:

 

A kezdeményezés jó példája annak, hogyan lehet a gyűjteményi anyagot kreatív módon a nagyközönség számára bemutatni, felkelteni az érdeklődést és a vizuális tartalmakon keresztül segíteni az emlékezést. 

 

The New York Academy of Medicine Library

 

Forrás: artFido