Székelykapuk a készülő Erdély épületegyüttes kiállításához - felhívás közösségi gyűjtésre

GYŰJTÉS

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
2020-12-13 15:00

A Szentendrei Skanzen két gyűjtésre vonatkozó felhívást is közzétett az utóbbi napokban Székelykapuk a nagyvilágban és Székelykapuk az otthonokban címmel. Az épülő új, Erdély épületegyüttes kiállításába megálmodott térképen a világon fellelhető székelykapukat szeretnénk megjeleníteni. Továbbá székelykapus tárgyakat, például maketteket, hűtőmágneseket is várnak, akár csak fotókon.

 

Székelykapuk a nagyvilágban

 

A Skanzen most készülő kiállításához gyűjtünk székelykapukhoz fűződő fotókat és személyes történeteket egy nagy, globális térképen való megjelenítéshez. A térkép az épülő új, Erdély épületegyüttes állandó kiállításának része lesz.

 

Ha Önnek vagy az Ön általa képviselt önkormányzatnak, civil szervezetnek van székelykapuja, vagy ismer olyat, akinek van, esetleg birtokában van olyan fotóknak, adatoknak, amelyek székelykapuhoz fűződnek, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba! Nem csak régi építésű, hanem akár a közelmúltban épült székelykapukra is kíváncsiak vagyunk.

 

 

Milyen célra fogjuk felhasználni a gyűjtött adatokat?

 

A múzeum egy virtuális térképet készít, melyen az egész világon fellelhető székelykapukból szeretne minél többet megjeleníteni (ezért Erdélyen és Magyarországon túl várja az amerikai vagy ausztrál magyar diaszpóra felől érkező beküldéseket is). A tervek szerint egy folyamatosan bővülő adatbázist hozunk létre, melyhez később is lehet csatlakozni. A térkép a Szabadtéri Néprajzi Múzeum állandó kiállításában fog megjelenni. Az Ön személyes adatait az adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük.

 

További információ

 

 

Székelykapuk az otthonokban

 

A Skanzen most készülő kiállításához gyűjtünk olyan lakásdíszeket vagy a tárgyakról készített fotókat, melyeken székelykapu is látható és amelyeket otthonok, lakások díszeként őriznek.

 

 

A beküldéseket az szekelykapu.skanzen@gmail.com email címre várjuk.

 

További információ

MúzeumTrip, felhívás, látogató, természet, tárgy
2020-04-09 07:00
díj, emlékezet, látogató, magazin, támogatás
2020-12-11 15:30
MúzeumTrip, néprajz, természet, örökségvédelem
2020-04-14 20:30