Ragyogó divatkatalógus és giccses farsang a Kiscelli Múzeumban

2020-01-29 18:00

 A divat és az öltözködés szerelmesei hónapok óta zarándokolnak az egykori kolostorban található Kiscelli Múzeum nagy sikerű Ragyogj! kiállításra. Különleges eseményekkel várják a múzeum munkatársai tárlat látogatóit: január 22-én katalógusbemutatót, február 7-én pedig farsangi mulatságot rendeznek Eklektik Giccs címmel, ahol mindenki megmutathatja saját valós vagy talmi csillogását.

 

Több ezren látogatták meg eddig a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének csillogó darabjait bemutató Ragyogj! - Divat és csillogás című kiállítást, a tárlatvezetések folyamatosan teltházzal mennek. A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, önmagunk megkülönböztetésének igénye pedig az öltözködés egyik mozgatórugója. Minden, ami csillog - így magára vonzza a tekintetet - ezt a célt szolgálja. A kiállításban Erzsébet királynő esküvői palástjától egészen Péterfy Bori fellépő ruhájáig minden megcsillan. 

 

 

A tárlathoz kapcsolódóan február 7-én csillogós farsangi bált rendeznek a múzeum új kiállítóterében, a Sziklapincében, ahol mindenki megmutathatja saját csillogását. A tematikát az esemény címe jól jellemzi: Eklektik Giccs Farsang. Szervezők várják a kiállítás tematikáját is adó égitest, sztár vagy integető macska jelmezeket, de bármit csillog vagy elég giccses a csillogáshoz. A jelmezeket a Je Suis Belle divattervezői, Kiss Tibi és Dévényi Dalma, valamint a kiállítás kurátora Szatmári Judit értékelik. Csillogós rock’n’roll filmzenéket szólnak, utána pedig DJ Panda és Tarr Dávid giccsbe hajló ütemeire lehet bulizni.

Facebook esemény

 

 

Január 22-én a kiállítás katalógusának bemutatóján a témáról Dobos Evelin színész-műsorvezetővel Eleni Korani műkereskedő és -gyűjtő, valamint Szatmári Judit divattörténész beszélget.

Facebook esemény

 

A kiállítás március 15-ig tekinthető meg a Kiscelli Múzeum templomterében.

További információk a kiállításról és a kapcsolódó programokról: kiscellimuzeum.hu/ragyogj

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
fénykép, helytörténet, restaurátor, állományvédelem
2019-01-10 16:00