PIM az A38 Hajón

MTI
2019-05-07 15:00

Közös programsorozatot indít PIM a Hajón címmel a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 hajó, első alkalommal kedden várják a közönséget zenével és irodalommal.

 

Havonta négy alkalommal, keddenként négy tematika alapján váltják majd egymást a programok - mondta el Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója a sorozatról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
A Deck - Fedélzeten az új arcok sorozatban pályakezdők lépnek színpadra, megszólalnak továbbá az irodalom határait feszegető produkciók, valamint életműkoncertek és kortárs estek is szerepelnek majd a kínálatban.

 
Bognár Attila, az A38 hajó vezetője kiemelte: a múzeummal való együttműködésben sok emberhez juthat el új kulturális tartalom. Véleménye szerint a múzeumok komoly munkát fektetnek abba, hogy az alkotókat többféle módon ismerhesse meg a közönség, s az A38 hajónak ebben lehet nagy szerepe - mutatott rá, felidézve: az A38 legjobb és legsikeresebb programjai együttműködésen alapulnak.


A programsorozat első keddjén a Deck - Fedélzeten az új arcok című sorozatban Regős Mátyás író, Bék Timur költő, Jaskó Bálint színész és a Jammal & The GrooveTroop mutatkozik be. A Spoken word sorozatban május 14-én dj Palotai és az Énekeshalott zenekar, a Kortárs szerzők zenei kísérettel témában május 28-án Csender Levente író és az Énekeshalott lép színpadra, május 21-én az Árnyjátékok sorozatban zenés prózaest hangzik el Csáth Géza szövegeire. A részletes programok a www.a38.hu oldalon olvashatók.


A PIM főigazgatója a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy múzeumukban belső életpályamodellt alkottak, amelyhez egy május 1-jén hatályba lépett jelentős bérfejlesztést társítottak. A céljuk a falakon kívülre, az egész Kárpát-medencébe kivinni múzeumpedagógiájukat és kiállításaikat. Terveik között szerepel egy irodalmi ügynökség létrehozása, a Digitális Irodalmi Akadémián belül írói életpályamodell kialakítása, valamint egy gyermekirodalmi központ tervezése, emellett várhatóan ingatlanfejlesztésbe is belekezdenek majd.

 

emlékezet, múzeumtörténet, programajánló, téma
2019-05-06 14:00

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00