EN facebook

Ősszel is várja gyakornokait a Magyar Múzeumok OnLine!

felhívás

2022-09-26 08:00

Szenvedélyes múzeumlátogató vagy? Szeretsz leleassulni* a kiállításokon? Vagy épp minden alkalmat megragadsz, csak hogy egy futó pillantást** vethess kedvenc tárgyadra? Érdekel a kulturális élet, a gyűjteményezés, a muzeológia, a műtárgyvédelem, a múzeumpedagógia? Szívesen kipróbálnád a kreativitásod, kritikai hangod? Jelentkezz hozzánk gyakornoknak!

 

Magyar Múzeumok Online ősszel is elindítja gyakornoki programját. Október 3-ig várjuk a jelentkezőket, első sorban olyan egyetemi hallgatókat, vagy tanulni vágyó múzeumi kollégákat akik érdeklődnek a magyar múzeumi élet iránt, rendszeresen látogatnak kiállításokat, szeretnek szövegekkel bíbelődni, foglalkoztatja őket a kulturális élet és szívesen fordítanának akár idegennyelvű cikkeket is.

 

A gyakornoki munka októberben el is indul és decemberig tart. Egyszerre 3 gyakornoknak tudunk lehetőséget biztosítani. Ezalatt személyesen is konzultálunk a gyakornokokkal, illetve tartjuk velük a kapcsolatot valamilyen online kommunikációs csatornákon.

 

 

Itt olvashatsz egy-egy cikket gyakornokainktól

 

 

 

Ne tántorítson el, ha nem a fővárosban élsz! Mivel online kommunikációs fórumokat használunk, ezért nem jelent problémát az online egyeztetés sem.

 

Gyakornokainknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy betekintést nyerjenek szerkesztői munkánkba, változatos témákkal ismerkedjenek, kiállításokat látogassanak és részesei legyenek egy online szakmai magazin életének. 

 

Jelentkezni motivációs levéllel és önéletrajzzal lehet a magyarmuzeumokonline@gmail.com címen.

A motivációs levélben az alábbiakat kérjük kifejteni:

  • előzetes tapasztalatok az írás területén (tanulmány, cikk, beadandó)
  • érdeklődési területek múzeumi vonalon
  • a gyakornoki tapasztalat jövőbeli hasznosítása

 

Jelentkezési határidő: 2022. október 3.

 

„…Így aztán mindennap múzeum: – négy-öt-hat óra naponta, nehéz bundában, állandóan felfelé bámúlva, tehát két nap múlva már megmerevedett nyakkal, – huszonöt-harminc kilométert járva be a termekben egy délelőtt, – halálos fáradtság! Kiszámítottam, hogy Berlinben, Hamburgban, Lipcsében és Drezdában harmincezer műtárgyat néztem meg egy hónap alatt s ebből tizennyolcezret igen alaposan...."

(részlet Füst Milán naplójából)

 

Múzeum, a lassú műfaj címmel a Capa Központban rendeztek kiállítást 2015-ben. Ahogyan Jean-Luc Godard: Külön banda című filmjének múzeumi jelentében is feltűnik a szemlélődő látogató, úgy ez a kiállítás kifejezetten a múzeumi idő fogalmát vette górcső alá, az elmélyülés és lassú figyelem felől mutatva be a múzeum világát. 


 

 

** Jean-Luc Godard: Külön banda című filmjének emblematikus jelenetében három fiatal rohan végig a Louvre impozáns termein.