EN facebook

Országos Múzeumandragógiai Műhelynap

MŰHELY

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Múzeumandragógiai Tagozata és az EPALE – a Felnőttkori Tanulás Elektronikus Európai Platformja Országos Múzeumandragógiai Műhelynapot szervez.

 

A szakmai eseményen a vezértémák a múzeumok és felsőoktatás kapcsolatának, a múzeum digitális lehetőségeinek, a fiatal felnőttek múzeumba "csalogatásának" kérdéseit és a múzeumandragógiai tudásmegosztás változatait feszegetik.

 

A Szervezők szeretettel várják a rendezvényre mindazokat, akik érdeklődnek a felmerülő témák iránt. Interaktív beszélgetések, eszmecsere, tapasztalatok elemzése és kapcsolatépítés a különösen barátságos Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban!

 

Időpont: 2020. február 27., 10:00-14:00

Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (1036 Budapest, Korona tér 1.)

 

 

PROGRAM

 

10:00-tól regisztráció

 

10:30 - 12:00

Nagy Magdolna, mb. igazgató (Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ) - Koltai Zsuzsa, egyetemi adjunktus (PTE BTK): Partnerségben a felsőoktatással - Muzeális intézmények és a felsőoktatás kapcsolatának lehetséges fejlesztési irányai

 

Ruttkay Zsófia, egyetemi docens (MOME): Digitális Múzeum

 

Hozzászólások, reflexiók. 

 

11:50 -12:05 kávészünet

 

12:05 - 13:30

Kárpáti Andrea, egyetemi tanár (MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoport, Budapesti Corvinus Egyetem): Múzeumi programok fiatal felnőtteknek: javaslat egy hatásvizsgálathoz.

 

Vedovatti Anildo, projekt koordinátor (Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal): Él-e a hazai múzeumandragógia az EPALE platform felkínálta lehetőségekkel?

 

Hozzászólások, reflexiók.

 

13:30 büféebéd helyben

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A szakmai műhelynap tervezett létszáma 50 fő.

Kérjük, részvételi szándékát  2020. február 22-én éjfélig  jelezze ezen a regisztrációs felületen!



Köszönettel,

a Szervezők

 


További információ, kapcsolat: muzandra18@gmail.com