EN facebook

Óriások támadása a Természettudományi Múzeumban!

KIÁLLÍTÁS

A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján nemrég 15 kamion gördült be, csordultig megrakva LEGO® kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. Február 28. és június 16. között a múzeumban látható Az óriások támadása című kockakiállítás, mely Európa legnagyobb, LEGO-kockákból épített utazó kiállítása.

 

A rendkívül látványos bemutató nemcsak a modellek méretével, hanem témáival is lenyűgözi a látogatókat. A kiállítás egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült 7 méteres Batmobil, melyet Batman TM 1:1 méretarányban megépített alakja kísér. A denevérember történetének helyszíne, Gotham City hatalmas városa is látható lesz, ahol a hős barlangja, a Wayne Tower felhőkarcoló, nyomógombokkal működtethető vonatok és interaktív makettek ejtik ámulatba a látogatókat.

 

„A kiállításon a sport, a kultúra, a film és a mesevilág ismert alakjait is felvonultatjuk. Mindezt 1:1-es méretarányban. Az elképzelésünk már kezdetektől fogva az volt, hogy egy olyan bemutatót hozzunk létre, melyre eddig még nem volt példa, ezért a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállítjuk Budapestre.” – mondta a kiállítás szervezője, Rafal Szymanski.

 

A kiállításban több mint 100 bemutatott modell közül a leglátványosabbak:

- Egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, melyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki.

- A Guiness rekord esélyes Ferris Wheel – A világ legnagyobb LEGO-kockákból épített óriáskereke.

Peter Sagan, szlovák profi kerékpáros és a Dakar-rali quad kategóriájának győztese, Rafal Sonik életnagyságú modellje, a Sportcsillagok utcájában.

- Csillagok Háborúja (Star Wars) zóna a sorozat leghíresebb hajóival, alakjaival, jeleneteivel, fegyvereivel és csatáival.

- A szuperhősök: Spiderman TM, Iron Man TM, a 2,5 méteres Hulk TM életnagyságú rekonstrukciói.

- A S.H.I.E.L.D. titkosszolgálat fiktív légibázisa, a Helicarrier repülőgép anyahajó több mint 5 méteres modellje.

- A kiállításon Budapest ismert nevezetességei is láthatók. A Parlament, a Hősök Tere, a Millenniumi emlékmű és jellegzetes szobrai külön a budapesti helyszín tiszteletére készültek el. A jelenlegi helyszín, a Magyar Természettudományi Múzeum apropóján egy Triceratops koponya készült el, 1:3 méretarányban.

 

A kiállítás nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is rendkívüli szórakozási lehetőséget kínál. A Fun Park 400 négyzetméteres játszóházában Duplo- és LEGO-elemekkel játszva engedhetjük szabadon a fantáziánkat.