EN facebook

Online kurátori tárlatvezetéssorozat indult a divatkirálynő életét bemutató kiállításban

MÚZEUMOK NON-STOP

2020-05-01 15:00

A Magyar Nemzeti Múzeum Rotschild Klára életét és munkásságát bemutató időszaki kiállítását hétről hétre új kurátori vezetésen keresztül ismerheti meg a közönség a múzeum YouTube csatornáján. Az új epizódok szombat reggelente jelennek meg 11 héten keresztül.

A múzeum online programjának részeként készült el a zárás előtti hónapok legsikeresebb időszaki kiállításának, a Clara - Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című tárlatnak a filmre vett kurátori tárlatvezetés-sorozata, amelyet hétről hétre tizenegy részben adunk közre.

 


A kiállítás kurátora, Dr. Simonovics Ildikó divattörténész, a múzeum 20. századi és kortárs textilgyűjteményének vezetője a sok éves kutatómunkájának eredményeként létrejött tárlatban kalauzolja a nézőket. Filmek, fotók, ruhák tanúskodnak a múlt század magyar divatnagyasszonyának bámulatos túlélőképességéről, üzleti zsenijéről és sikerének alapját szolgáló networképítő tehetségéről. A tárlat a múzeumi területen blockbusterként műlödő divat témát fókuszba állítva – politikatörténeti megközelítés helyett – társadalom-, mentalitás-, ipar- és divattörténeti vetületben ábrázolja a 20. század sok arcú, ellentmondásokkal terhelt világát.

 

A tárlatvezetés-sorozat 11 héten keresztül szombatonként frissül, témáról témára mutatja be a kiállítást és a hozzá kapcsolódó kutatási projektet. Az első rész kivételével valemennyi epizód egy hétig lesz látható. Ne maradjanak le róla!

A kiállításról ITT olvashatnak részletesebben.

 

 

Emellet a múzeum munkatársai folyamatosan fejlesztik az online tartalmakat a Nemzeti Múzeum honlapján és közösségi felületein. Tanulási segédanyagokkal, kiállításvezetőkkel, kisfilmekkel és gazdag tárgyegyüttes-válogatásokkal teszik láthatóvá a múzeumban gazdag kulturális kincset, illetve a FB-on „My Home Office Challenge”, az Instagramon „Karanteum” címmel futó gyűjtéssel építenek egy jelenlegi helyzetre reflektáló online közösséget.

fénykép, film, látogató, Múzeumok Majálisa, műhely, virtuális
2020-05-01 07:00
kiállítás, látogató, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, pedagógus, tárgy, történelem, virtuális
2020-03-17 11:00
kiállítás, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, pedagógus, virtuális
2020-03-31 16:30