EN facebook

Néprajzi látványtár nyílik keszthelyi Balatoni Múzeumban

FEJLESZTÉS

2020-09-02 07:00

A Balatoni Múzeum „Balatoni Kincsestár elnevezésű, EFOP-4.1.9-16-2017-00052 kódszámú, a múzeumi és levéltári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” című pályázat keretében múzeumpedagógiai foglalkozások megtartására is alkalmas, nyilvánosan látogatható néprajzi tanulmánytárat (látványtár) hozott létre.

 

A 75 m2-es északi belső udvart üvegtetővel fedtük le, amelyben a néprajzi raktárból egy-egy látványos tárgysorozatot mutatunk be, és egy közösségi, tanuló- és kutatóteret is alakítottunk ki. Az új térbe galériát is beépítettünk, mely összeköttetésben van az emeleti díszteremmel. A földszinten 15 főnek elegendő helyet biztosítunk tanuláshoz, kutatáshoz, kézműves tevékenységhez, valamint egyéb múzeumpedagógiai foglakozásokhoz. Itt kapnak helyet azok az informatikai eszközök, melyek az informális tanulást és a kutatást segítik.

 

A kialakított tanulmánytár, mint tudástár és élményhelyszín jelenik meg múzeumunk kínálatában. A Balaton, különösen pedig Keszthely környékének helyi értékeinek felkutatásához, a helyi identitás ápolásához, valamint a turisztikai célpontok kibővítéséhez és talán a Balaton-kultusz ápolásához is hozzá tudunk járulni a látványos néprajzi tanulmánytár kialakításával.

 


A tanulmánytár megnyitó ünnepségére 2020. szeptember 24-én 16 órakor kerül sor. A sajtónyilvános megnyitón a részvétel ingyenes, figyelje folyamatos tájékoztatásunkat.


Bővebb információ ezen a linken található.

látogató, múzeumpedagógia, programajánló
2018-06-07 18:00
állományvédelem, helytörténet, kiállítás
2017-10-28 14:19