EN facebook

Múzeumpedagógiai kínálat a Közlekedési Múzeum új időszaki kiállításához

2021-08-12 17:00

A Közlekedési Múzeum új Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című időszaki kiállításáról már korábban olvashattak. Most a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógiai programokat, foglalkozásokat és online tartalmakat ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe, amelyek az egész család számára minőségi időtöltést biztosítanak.

 

 

Nyári alkotóműhely csütörtökönként

 

A múzeumpedagógusok augusztus 26-ig egy csütörtöki alkotóműhelyre invitálják 14-16 óra között a járműkedvelő közönséget, ahol a résztvevők játékos és kreatív formában gondolhatják át az Északi Járműjavító múltját, jelenét és jövőjét.

 

 

A honlapon is olvasható egy rövid figyelemfelkeltő leírás, ami így szól:

 

"A tematikus programok során érzékszerveinkkel vizsgáljuk, nézzük meg a kiállítást és az abban bemutatott új Közlekedési Múzeum lehetőségeit. Összegyűjtjük, rendszerezzük korábbi múzeumi élményeinket, belesünk az új múzeum tervezésébe és különböző játékos feladatok, kihívások mentén ötleteket, javaslatokat fogalmazunk meg mi is, miközben felfedezzük az Északi Járműjavító kiállítását."

 

A részvétel érvényes belépővel, valamint ezen felül a gyerekek számára 500 forintos programjegy megváltásával lehetséges.

 

Sétalap

 

A kiállítás-felfedező sétalap a kiállítással párhuzamosan készült, ahhoz szorosan kapcsolódik, ugyanakkor úgy töltötték meg kérdésekkel, feladatokkal, játékokkal, hogy akár otthoni kutatás, beszélgetés során is jól használható kiadvány legyen.

 

A kiadvány egyik oldalán a kiállítás sematikus térképe található, hozzá kapcsolódó érdekességekkel, kutatásra és kiállítási böngészésre sarkalló feladványokkal. A sétalap másik oldala szintén számos érdekességet, tervezésre, alkotásra és gondolkodásra buzdító aktivitást tartalmaz.

 

Több feladattípus, kérdés és alkotó feladat mentén, több módon is készteti a látogatókat a kiállításban található járművek alapos megfigyelésére, az infografikák, fotók és szöveges tartalmak átböngészésére.

 

 

 

Online tartalmak

 

Aki távolról, a látogatást megelőzően, vagy azt követően még további játékokat is kipróbálna, annak jó lehetőséget nyújt a múzeum honlapjának  múzeumpedagógiai része, ahol memóriajátékokat, képkeresőt, képfigyelő kvízt, párkeresőt is találnak.

 

A kiállításról, programokról, jegyinfókról és megközelítésről bővebben a honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.