EN facebook

Múzeumpedagógiai információs nap

2019-10-03 12:00

Egyéni útkeresés, kreativitás és függőség kapcsolata, drogprevenció, 1956 színészei. Ezek az idei évad újdonságai a PIM-ben, a Bajor Gizi Színészmúzeumban és a Kassák Múzeumban. Október 7-én 17 órától várnak minden érdeklődő pedagógust egy múzeumpedagógiai információs napra a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Három intézmény portfólióját ismerhetik meg az érdeklődők, illetve olyan új foglalkozásokat, melyeket most kiemelten szeretnének mindenki figyelmébe ajánlani. 

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum Csáth* A varázsló halála című időszaki kiállítása, és a hozzá kapcsolódó foglalkozás, honlap és foglalkoztató füzet kapcsán elsősorban a középiskolás korosztályt célozza meg. Egyik fő témája most a művészi kreativitás és a függőség kapcsolata, amelyet az Ady Múzeum új, drogprevenciós foglalkozásán is boncolgathatunk.

 

Kassák MúzeumbanSzÖSz-Műhely (Szabad Ötletek szövetkezete) közötti inspiráló együttműködésből új múzeumpedagógiai program született, amely az idei tanévben debütál!

Az információs napon múzeumpedagógusaink személyesen is bemutatkoznak!

 

Bajor Gizi Színészmúzeum kollégái aktuális témaként az 1956-os forradalom színészi szerepvállalását dolgozzák fel ajánlott foglalkozásukban.

 

Bolyácz Róbert, koordinátorhálózati csoportvezető a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ EFOP 3.3.3. projekt keretében megvalósult hátrányos helyzetűek felzárkóztatását támogató mintaprojektjeit és a Múzeumi à’la carte országos múzeumpedagógiai adatbázist mutatja majd be. 

 

Várunk mindenkit, az év eleji forgatag után talán egy picit nyugodalmasabb időszakban, hogy közösen gondolkozzunk, tervezzünk, milyen múzeumi programokkal tehetnénk élményszerűbbé a tanulást az idén.

Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kassák Múzeum és a MOKK közös programja.

 

Regisztráció: muzeumped@pim.hu


A program ingyenes!

irodalom, kiállítás, múzeum, múzeumpedagógia, műhely, pályázat, téma
2019-09-30 13:00
kiállítás, műhely, programajánló
2019-07-31 18:00
látogató, programajánló, színház
2019-05-18 17:00