Múzeumpedagógiai börze 2020

PROGRAMAJÁNLÓ

2020-02-13 15:00

Kilenc pesti múzeum óvodapedagógusoknak és pedagógusoknak szóló múzeumpedagógiai börzét szervez. A február 17-ei szakmai esemény célja kettős. A szervezők szeretnék a múzeumpedagógia iránt érdeklődő pedagógusok munkáját megkönnyíteni azzal, hogy egy helyen és időben több múzeum foglalkozásairól kaphatnak tájékoztatást. Emellett fontos szempont volt az esemény szervezése során, hogy a különböző múzeumokban dolgozó múzeumpedagógusok találkozhassanak, egymás munkáját megismerhessék és megbeszélhessék szakmai kérdéseiket.

 

Az esemény során a kiállítók az érdeklődőkkel megismertetik aktuális művészet-, és múzeumpedagógiai foglalkozásaikat, kiadványaikat, a foglalkozások során készített alkotásokat és lehetőség lesz kérdéseket feltenni és beszélgetni a múzeumi szakemberekkel.

 

Melyik korosztálynak milyen foglalkozás való? Hogyan tud egy foglalkozás kapcsolódni a tananyaghoz? Miben segíti a pedagógus munkáját a múzeumpedagógia? Milyen élményekkel gazdagodnak a gyerekek egy ilyen múzeumi foglalkozás során? Ezekre és még sok más felmerülő kérdésre is megkaphatják a választ a börzére ellátogatók.

 

A rendezvényen résztvevő múzeumok:
Bélyegmúzeum • Iparművészeti Múzeum-Ráth György- villa • Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum •Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont • Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár • Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár • Műcsarnok • Postamúzeum • Szépművészeti Múzeum

 

Az eseményen résztvevő óvodapedagógusok és pedagógusok számára a börze ideje alatt a Postamúzeum lehetőséget biztosít időszaki és állandó kiállításának ingyenes megtekintésére.

 

Időpont: 2020.02.17. 14:00 és 18:00 óra között

Helyszín: Postamúzeum – 1068 Budapest, Benczúr utca 27.

 

Regisztráció: Múzeumpedagógiai Börze 2020 - regisztráció

 

Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00