Múzeumok éjszakája Betlérben –Tűzijáték mint az összetartozás és a remény jelképe

PROGRAMAJÁNLÓ

2020-11-14 18:00

Mint azt korábban is megírtuk, az idén a Múzeumok és Galériák Éjszakáját európai rendezvénysorozat szlovákiai koordinátorai úgy döntöttek, az eseményt 2020. november 14-re halasztják.

 

A Szlovák Nemzeti Múzeumhoz tartozó Betléri Múzeum, ahogy a kulturális minisztérium alá tartozó más intézmények is, a meghosszabbított kijárási tilalom miatt legalább november 14-ig zárva vannak. Emiatt az idén a rendezvénysorozat a Szlovák Nemzeti Múzeum intézményeiben új, virtuális formában valósul meg az nmag.snm.sk weboldalon.

 

A betléri múzeum közölte, sajnálattal veszik tudomásul, hogy a mostani nehéz helyzetben nem találkozhatnak személyesen a látogatókkal a kiállítótermekben, de kedves meglepetéssel készülnek.

 

„Sokunk számára a kultúra, a kulturális örökségünk olyan forrás, amelyből erőt és örömet meríthetünk, új ismeretekkel gazdagodhatunk. Ezért, nehogy feledésbe merüljön, milyen szerepet játszik az életünkben, úgy döntöttünk, tűzijátékot rendezünk, ahogy az előző években nálunk, az arisztokraták körében pedig már a 18. század óta szokás volt. A tűzijáték, amelyre szombaton 18.00 órától a kastély melletti réten kerül sor, a remény jelképe, szimbolikus fény a járvánnyal sújtott időszak alagútjának végén” – fogalmaz közleményében a betléri múzeum.

 

 

Forrás: ma7.sk

#muzeumozzaszobadbol, Múzeumok Éjszakája, programajánló
2020-11-14 13:45
#muzeumozzaszobadbol, Múzeumok Éjszakája, programajánló
2020-11-14 12:00
kiállítás, látogató, természettudomány
2020-11-14 17:00