EN facebook

KIÁLLÍTÁS ÉS AUKCIÓ

2018-11-20 19:00

Közeledik december. Advent idején sorra nyílnak az iparművészeti és képzőművészeti vásárok Budapesten és a nagyobb vidéki városokban. Ahogy olvasom a kínálatot, megfogadom, valamelyikre elmegyek. Hiszen évekkel ezelőtt elhatároztam, karácsonyra vagy élményt vagy maradandó értéket ajándékozok. Idén nem kell messze utaznom, ugyanis a ZAZEE Kulturális Egyesület Zalaegerszegen egy olyan képzőművészeti aukciót szervez, melyet a megvásárolható alkotásokból álló kiállítás előz meg a város egyik legpatinásabb épületében, az Arany Bárány Szálloda pinceklubjában. A rendezvény címe mindent elárul: Novemberi kiállítás – Decemberi LICIT. Vagyis a november végi kiállítást december 1-jén egy aukció zárja. Az alkotók valamennyien a városhoz kötődnek: vagy itt születtek és ide jártak iskolába, vagy már felnőtt korukban hozta őket a sors a zalai megyeszékhelyre. Annak különösen örülök, hogy alkotásaikkal az idősebb generáció ugyanúgy jelen van, mint a fiatal művészek.

 

Kulturális csemegének ígérkezik, hogy a november 23-ai kiállításmegnyitót követően a héten öt alkalommal személyes tárlatvezetésre is sor kerül. Nem kell tehát potenciális vásárlónak lenni ahhoz, hogy bárki meghallgassa, mit lát az alkotásokban és melyik a kedvence Karáth Anita költőnőnek, Nagy Réka klinikai szakpszichológusnak, Farkas Ignác Jászai-díjas színművésznek, Pampetrics Görgy borásznak és Dr. Kostyál László művészettörténésznek, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettesének. Kora esti programnak a hét öt napján igazán kellemes időtöltésnek ígérkezik, s ki tudja, talán megjön a kedv a licitálásra is.

 

December 1-jén este ugyanis baráti hangulatú, nem mindennapi aukcióra kerül sor, aminek házigazdája és (ha szabad írnom) showmanje Wahorn András képzőművész lesz. A szervezők szeretnék, ha az árveréstől senki sem ijedne meg, hiszen tudják, Zalaegerszegen még kicsit idegen ez a műfaj. Ezért a műtárgyakat úgy válogatták össze - sőt voltak művészek, akik a játék kedvéért alkotásaikat a szokásosnál kedvezőbben árazták be -, hogy legyenek pénztárcabarát tételek is. A licittárcsákat az Ady-iskola képzőművészeti osztályának diákjai készítik, ami jó garancia arra, hogy ezek a tárgyak dizájnosak és viccesek lesznek olyannyira, hogy öröm lesz a magasba emelni őket.

 

Várom a személyes tárlatvezetéseket, már beírtam a naptáramba az időpontokat és izgulok jó előre, hogy az aukció jól sikerüljön. Azt nem gondolom, hogy itt is lesz egy világsajtót bejáró performansz, mint amilyen nemrég Londonban a Banksy-eset volt. De nekünk zalaegerszegieknek fontos örömünnepnek ígérkezik ez az esemény. Már hallom is az ismert szavakat: Először. Másodszor. Senki többet? Harmadszor!

 

 

 

További információ: http://www.zazee.hu/index.php

 

Kiállító művészek:
Agg Lili · Bor Anna · Borbás Helga · Budaházi Tibor · Dienes Gyula · Ernszt András · Farkas Ferenc · Fischer Bence · Fischer Judit · Fischer György · Frimmel Gyula · Gábriel József · Gazdag Ágnes · Gombos Zsófia · Gyenes Júlia Boróka · Gyuk Krisztina · Horváth Csaba Árpád · Horváth László · Horváth László Adrián · Horváth M. Zoltán · Jordán Katica · Kauker Dóra · Király Hajnalka · Kiss Ágnes Katinka · Kovács László · Molnár Anna · Monok Balázs · Nagy Kálmán · Nagy Szilvia · Nemes László · Németh Klára · Pál Katja · Rozmán Balázs · Szabolcs Péter · Szentgróti Dávid · Szényi Zoltán · Tánczos György · Tóth Norbert · Vaspöri Cintia · Verebes Mihály

design, képzőművészet, kortárs, programajánló
2018-11-20 15:00
képzőművészet, kortárs, programajánló
2018-11-20 10:00
2018-11-19 13:00