Mi alakítjuk / Agrár • Környezet • Védelem

KIÁLLÍTÁS

2019-06-13 07:00

Június 19-én 11 órakor nyílt meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum új állandó kiállítása a Vajdahunyadvárban. A Mi alakítjuk / Agrár ⦁ Környezet • Védelem című tárlat célja a természetközeli- és a mezőgazdasághoz, emberi jelenléthez kapcsolódó élőhelyek egy-egy kiemelt, aktuális környezetvédelmi kérdésének bemutatása.

 

A kiállításban azokra a sokakat foglakoztató, környezeti kérdésekre szeretnék felhívni a látogatók a figyelmét, amelyek az egész emberiség és a Föld jövőjére kihatással vannak, mint például a klímaváltozás, a beporzó rovarok számának csökkenése vagy a vízszennyezés. 


A kiállítás hat főbb témakört érintve mutatja be a környezetvédelem fontosságát, az emberi tevékenység hatását Földünkre. Foglalkozik az erdők és klímaváltozás kapcsolatával, a füves puszták, gyepek fenntartásával és megóvásával, a vizes élőhelyek védelmével, a szántók diverzitásának megőrzésével, a gyümölcsösök és a beporzó rovarok kapcsolatával, valamint a városi élőhelyek sajátosságaival.

 

A problémák bemutatása mellett ugyanakkor azokkal az apró, mindenki által a hétköznapokban alkalmazható „praktikákkal” is megismerkedhetnek a látogatók, amelyekkel mindannyian hozzájárulhatunk környezetünk állapotának megőrzéséhez, javításához.

 

Fotó: Gaál Zoltán Péter

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00