EN facebook

Megújult a családi felfedező hátizsák

NEMZETI MÚZEUM

2019-12-28 00:00

Immár teljes a történet: megjelent a családi felfedező hátizsák újabb két korosztály számára. Kicsik és nagyok együtt fedezhetik fel Pannónia mindennapjait, és kalandozhatnak a kincsekkel teli török időkben!

Újdonságaink karácsonyra:
Utazás Pannóniában
Családi felfedező füzet 8-13 éveseknek

Réges-régen, a nem is oly messzi Pannóniában mit tehetett a város polgármesterének fia, ha szerelmes lett egy barbár származású lányba? Vedd fel ezt a hátizsákot, és családoddal együtt fedezzétek fel milyen volt egy legionárius katona élete, mit árultak a piacon és milyen történetekkel szórakoztatták magukat a rómaiak.

Tündérország nyomában
Felfedezőfüzet 5-7 éveseknek

Hol volt, hol nem volt még az Óperenciás tengeren is túl volt… volt egyszer egy Tündérország. Kalandos felfedezésre hívunk, eredj Tündérország nyomába. Segítőid az erdei állatok és mezei virágok lesznek. Csöppenj a mesék világába, és ismerd meg a régi Magyarország csodálatos kincseit.

 

Kinek ajánljuk a családi felfedező hátizsákot?
Kisgyerekes családoknak.

Mi a múzeum célja a hátizsákkal?
A hátizsák célja, hogy a család közös és tartalmas időtöltésként új ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodjon, a kulturális örökségünkről és jelenkori környezetünkről, úgy hogy közben a gyermekeik különböző képességeit is felismerhetik.

Mit tartalmaz egy hátizsák?
Egy felfedezőfüzetet, íróeszközöket (grafit és színes ceruza készlet), hegyező, ülőpárna, témánként változó kreatív meglepetés csomag.

Hogyan érhető el?
A múzeumi boltban megvásárolható a teljes hátizsák.

Mennyibe kerül?
A hátizsák 3300 Ft-ért vehető meg.
(Ehhez belépőjegyet kell váltani, amely családok részére (2 felnőtt + 1-3 gyermek, minden további gyermek 500 forint/fő) 5.000 Ft.
Fotójegy 800 Ft.
Állandó kiállításainkat minden hónap harmadik szombatján ingyenes a 26 év alattiak, illetve családok részére (18 év alatti gyermekek két közeli hozzátartozóval).

Mikor?
A múzeum nyitvatartási idejében, keddtől – vasárnapig 10-18 óra között.

Mennyi ideig tart?
Körülbelül 1 óráig tart a hátizsákban lévő füzetet megoldani. A kiegészítő kreatív feladat további otthoni időtöltéssel egészíti a múzeumi élményt ki. A hátizsákot kiegészítő további eszközök kaphatóak a múzeumi boltban.

Mit tegyünk, több különböző életkorú gyermek esetén?
Érdemes egy témát közösen megoldani, akár úgy hogy azonos témából minden gyereknek vásárolnak hátizsákot, akár úgy, hogy egy füzetet oldanak meg együtt. Azonos témában, 2 korosztály számára is elérhető:

  • - Segítség, elvesztem Pannóniában (5-7 éveseknek) és Utazás Pannóniában (8-13 éveseknek)
  • - Tündérország nyomában (5-7 éveseknek) és Utazás a három részre szakadt Magyarországon (8-13 éveseknek)