EN facebook

Meghosszabbított határidővel pályázható a Cirkusz/Művészet/Alkotás kiírás

2021-01-27 11:00

A MANK Nonprofit Kft. és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ nyílt pályázatot hirdetett alkotóművészek számára, amelynek célja a cirkuszművészet sokszínű világának és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban. A felhívással az a művészeti ág kerül a középpontba, amely a kitartás, a bizalom és az egyensúly jelentőségét hangsúlyozza. A pályázatra meghosszabbított határidővel 2021. február 5., délután 16.00 óráig lehet jelentkezni.

 

A felhívásra képző- és iparművészek pályázhatnak szobrokkal, kisplasztikákkal, festményekkel, grafikákkal, iparművészeti alkotásokkal, vagy fotómunkákkal és videóinstallációkkal. A pályázat célja olyan új alkotások létrehozása, amelyeket a cirkusz különleges hangulata és sokrétű gondolati vonatkozása inspirált és amelyek képesek árnyalni és kreatív módon megközelíteni a témát, akár konkrét, akár szimbolikus módon közelítve meg a cirkuszművészetet.

 

A különböző területeken alkotó képzőművészeket megszólítva a pályázat a cirkuszművészet és a képzőművészet közötti párhuzamokat és kötődéseket kívánja erősíteni, hiszen mint a képzőművészetben, úgy a cirkuszművészetben is fontos a technikai felkészültség és a precizitás, mindkét művészeti ág esetében meghatározó az egyéniség és az egyediség. A két művészeti területet összeköti a tradíciók és a modernitás egyensúlya, az újító szándék és a hagyománytisztelet együttes fontossága.

 

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be a cirkuszmuveszet@alkotomuveszet.hu címre küldve, ahova a pályaművek mellett egy szakmai önéletrajzot és az elkészült műről szóló szakmai leírást is be kell küldeni. Emellett a pályázatra készült mű digitális reprodukcióját is szükséges mellékelni.

 

A sikeres pályázók pénznyereményben részesülnek. Kategóriájának első helyezettje bruttó 750 ezer forintban, a második helyezett bruttó 500 ezer forintban, a harmadik helyezést elérő művészek pedig bruttó 300 ezer forintban részesülnek. A nyertes művekből a MANK 2021-ben tervez kiállítást rendezni. Ezen felül a nyerteseknek további megjelenési lehetőségeket biztosít a médiában és saját felületein.

 

Részletes információk és a pályázati kiírás a www.alkotomuveszet.hu oldalon találhatók.