EN facebook

Még egy hétig látható a Baselitz-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

KIÁLLÍTÁS

2017-06-28 19:00

2017. július 2-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz műveiből rendezett Újrajátszott múlt című kiállítás.

 

A budapesti Goethe Intézet közreműködésével rendezett tárlat több mint 80 műalkotást mutat be nemzetközi és hazai köz-, illetve magángyűjteményekből, nyolc kevésbé ismert nagyméretű festmény és egy szobor közvetlenül a művész műterméből érkezett. A budapesti kiállításon egymás mellé kerültek Baselitz korai, 1960-as években készült alkotásai a 2005-ben elkezdett Remix című sorozat számos főművével, az 1980-as évekből származó jellegzetes baselitzi fejek és alakok pedig az utóbbi néhány évben született festmények, grafikák és monumentális méretű szobrok figuráival.

 

A tárlat különlegessége, hogy Magyarországon és az egész kelet-közép-európai régióban első ízben látható a német művész nagyszabású, az életmű valamennyi időrétegét átfogó és bemutató kiállítása.

A záró héten a Baselitz kiállításhoz kapcsolódó termékek és külföldi kiadványok kedvezményesen megvásárolhatóak a múzeum boltjában.

 

Részletes információ ITT olvasható a kiállításról.

 

BASELITZ
Újrajátszott múlt
2017. július 2-ig
Hétfő kivételével naponta: 10.00-18.00 
Magyar Nemzeti Galéria, A épület

felhívás, helytörténet, kiállítás, programajánló
2017-06-06 00:00