EN facebook

Ludwig LIVE | Barabási Albert-László

MÚZEUMOK NON-STOP

2020-05-27 12:00

Elkészült a Ludwig Múzeum vadonatúj imázsfilmje! 2020-ban a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület által meghirdetett Az Év Múzeuma díj jelöltje. Többek között ebből az alkalomból született meg az intézmény imázsfilmje, mely a múzeum küldetését és tevékenységének mérföldköveit tekinti át. Rövid összefoglalónkban a múzeum bővülő online tartalmait, és egy várva várt online eseményét ajánljuk.

 

 

Elérhető a Ludwig 30 magazin!

 

A Ludwig fennállásának 30. évfordulójára kiadott magazin pedig itt lapozgatható. A magazinban cikkek, interjúk is olvashatók, valamint bepillanthatunk a múzeum kulisszái mögé!

 

Talk slow!

Varázskert Tokaj-Hegyalján, avagy a tarcali labodamantra– új cikk a blogon

 

Sugár Zsófia személyes hangvételű beszámolója Bartha Gabó Terrapolis elnevezésű permakultúrás kísérleti kertjéről, az ehhez kapcsolódó életmódról, filozófiáról és persze az ott kóstolt ételekről.

 

 

Városmontázs – Velence régi sztereófényképeken – új cikk a blogon

 

Eredetileg ezen a héten nyílt volna meg az idei Velencei Építészeti Biennále, melyet augusztus végére halasztottak. A Biennále helyett most időutazást kínálunk, amely régi sztereófelvételeken keresztül idézi meg ezt a páratlan várost.

 

Ludwig LIVE | Barabási Albert-László

a Ludwig Múzeum online eseménye

 

MIKOR: május 30., 20.00
HOL: FACEBOOK LIVE

 

Egy kutató, aki egyaránt kompetens a vírushelyzet szimulációja és a világháló átmérőjének kérdéseiben. Alkalmazott tudomány, láthatatlan kapcsolódások, rejtett mintázatok a természetben és az artworld életvilágában.Mit keres, mire jó a hálózati szemlélet és a mesterséges intelligencia (AI) a társadalomtudományokban, a művészetben?

Beszélgetés a világhírű hálózatkutatóval, Barabási Albert-Lászlóval őszi budapesti kiállításáról és sok minden másról…


#MÚZEUM OTTHONRÓL

Új menüpont a honlapon meglévő és vadonatúj tartalmakkal, hat kategóriába rendezve

 

Fából faragott – virtuális múzeumpedagógiai séta

 

Például királyfi. Lehetne, de a Ludwig Múzeum gyűjteményi kiállítása királyfival nem szolgálhat, az viszont biztos, hogy több olyan alkotásunk van, amelyben fontos szerepet kap a fa. A program során Georg Baselitz, El-Hassan Róza, Albert Ádám, Koós Gábor, Joseph Beuys, Tim Ulrich és Lakner László egy-egy alkotásával ismerkedhetnek meg a 11-14 éves gyerekek és az érdeklődő felnőttek videós "tárlatvezetés" segítségével.

 

Mi a legjobb a múzeumokban? – múzeumi kérdőív

 

Az intézmény szeretné jobban megismerni a művészetkedvelőket. Ezért készült ez a kérdőív, amelynek célja a múzeumok digitális tartalomfejlesztési stratégiájának és a felhasználói igényeknek az összehangolása. Kérjük, segítse munkánkat a válaszadással, a kitöltés csupán 5 percet vesz igénybe.

képzőművészet, kiállítás, kortárs, #muzeumozzaszobadbol, virtuális
2020-05-05 10:00
képzőművészet, kiállítás, kortárs
2019-02-07 16:00