EN facebook

Legyél a Magyar Múzeumok OnLine gyakornoka!

2021-01-19 17:00

A múzeumok rajongója vagy? Szeretsz leleassulni*, jobban megfigyelni a kötülötted lévő világot? Vagy épp minden alkalmat megragadsz, csak hogy egy futó pillantást** vethess kedvenc műtárgyadra? Érdekel a kulturális élet, a gyűjteményezés, a muzeológia, a műtárgyvédelem? Szívesen kipróbálnád a kreativitásod, kritikai hangod? Jelentkezz hozzánk gyakornoknak!

 

A gyakornoki munkára márciustól májusig, júniustól augusztusig és szeptembertől novemberig tudunk 4-4 fő számára lehetőséget biztosítani. A negyed év alatt személyesen konzultálunk, közösen tervezünk. Gyakornokainknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerjék a szerkesztői munkát, változatos témákkal ismerkedjenek és részeseivé váljanak egy online szakmai magazin életének.

 

 

Itt olvashatsz egy-egy cikket tavalyi gyakornokainktól

 

Jelentkezni motivációs levéllel és önéletrajzzal lehet a magyarmuzeumokonline@gmail.com címen. A motivációs levélben az alábbiakat kérjük röviden kifejteni:

  • előzetes tapasztalatok az írás területén (tanulmány, cikk, beadandó)
  • érdeklődési területek múzeumi vonalon
  • a gyakornoki tapasztalat jövőbeli hasznosítása

 

Jelentkezési határidő: 2021. február 10.

 

 

 

Múzeum, a lassú műfaj címmel a Capa Központban rendeztek kiállítást 2015-ben. Ahogyan Jean-Luc Godard: Külön banda című filmjének múzeumi jelentében is feltűnik a szemlélődő látogató, úgy ez a kiállítás kifejezetten a múzeumi idő fogalmát vette górcső alá, az elmélyülés és lassú figyelem felől mutatva be a múzeum világát. 

 

** Jean-Luc Godard: Külön banda című filmjének emblematikus jelenetében három fiatal rohan végig a Louvre impozáns termein.

 

divat, gyűjtemény, képzőművészet, muzeológia, múzeumtörténet, tárgy
2021-01-04 17:00