EN facebook

Kvízjátékkal, nyereményekkel és izgalmas kisfilmekkel várja az érdeklődőket az Online Múzeumok Éjszakája

MÚZÉJ 2020

2020-06-24 18:00

Online filmekkel, nyereményjátékkal és érdekes kvízzel is várja a látogatókat a virtuális térben 2020. június 27-én az Online Múzeumok Éjszakája. Az új koronavírus-járvány okozta rendkívüli állapotok miatt a több hónapos előkészítést igénylő hagyományos Múzeumok Éjszakája program megrendezésére nem kerülhetett sor, ám annak érdekben, hogy mégse maradjanak múzeumi élmények nélkül az esemény rajongói, a kulturális intézmények többsége virtuális programokkal és látnivalókkal kompenzálja a zárva tartás több hónapos időszakát. Az évente megrendezett és tavaly is közel 400 ezer látogatót vonzó Múzeumok Éjszakája most hétvégén rendhagyó, online programokat kínál számtalan izgalmas elemmel.

 

Az idei rendkívüli Online Múzeumok Éjszakájának fő elemea június 27-i hétvégén a muzej.hu oldalon megtalálható kvízjáték lesz, amelyben a múzeumok szerelmesei játékos formában tehetnek virtuális sétát hazai közgyűjteményeinkben. A résztvevők minél több helyes választ adnak a 15 kérdéses kvízjátékban, annál nagyobb eséllyel pályázhatnak a számtalan értékes nyeremény egyikére.

 

Érdemes azonban már a hétvégét megelőzően is figyelni a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalát, hiszen a szervezők hazai múzeumaink lenyűgöző kincseit, érdekességeit bemutató kisfilmekkel, kulisszatitkokat is eláruló posztokkal, valamint a múzeumok egyénileg szervezett programjait népszerűsítő bejegyzésekkel gazdagítják a MúzÉj előtti napokat.

 

Szintén a június 27-i kvízt megelőzően indult el a programsorozat hivatalos Facebook-oldalán az a nyereményjáték, amelybe mindenki az elmúlt évek valamelyik Múzeumok Éjszakáján készült saját helyszíni fotójával vehet részt.

 

Nyereményekben pedig nem lesz hiány, hiszen mind a kvíz, mind a fotókomment-játék során több nyertest is kisorsolnak majd, a szerencsések pedig múzeumi belépőkkel, értékes élménycsomaggal, de még sporttörténeti relikviával is gazdagodhatnak. Érdemes tehát figyelemmel kísérni a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalát és a június 27-i hétvégén a kvíznek helyet adó muzej.hu honlapot.

 

Mindemellett a korábbiaktól eltérően a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldala nem csupán az Online Múzeumok Éjszakáját megelőzően, hanem az azt követő hetekben is jelentkezik még a magyar múzeumokat népszerűsítő bejegyzésekkel. Az idei rendhagyó Online Múzeumok Éjszakája során több mint 100 hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel majd valamilyen formában a virtuális térben. A szervezők ezzel is arra igyekeznek emlékeztetni a nagyközönséget, hogy bár ezen a nyáron nem mehetnek éjszaka a múzeumokba, ám– a járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően – napközben ismét bármikor meglátogathatják közgyűjteményeinket.


A korábbi évekhez hasonlóan az idei rendhagyó Online Múzeumok Éjszakájának is főszervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

kiállítás, látogató, Múzeumok Éjszakája, programajánló, újranyitás, virtuális
2020-06-22 16:00
ipari örökség, látogató, Múzeumok Éjszakája, programajánló, tárgy, természet
2020-06-24 11:00
emlékezet, látogató, Múzeumok Éjszakája, programajánló, színház, virtuális
2020-06-21 19:00