EN facebook

Kulturális turizmus képzés indul a Corvinuson

KÉPZÉS

2017-08-14 14:00

Menedzser szemléletű kulturális turizmus továbbképzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem.

 

A kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzési szak azok jelentkezését várja, akik a kultúra, a kulturális turizmus területen tevékenykednek és turizmus, marketing valamint menedzsment ismereteiket szeretnék bővíteni levelező képzés formájában. A képzés keretében lehetőségük nyílik új kompetenciák megszerzésére, a modern marketingkommunikációban és a médiakapcsolatokban rejlő lehetőségek megismerésére. Ismereteket szerezhetnek továbbá a látogatóbarát kulturális intézményekről, kulturális rendezvények szervezéséről, megvalósult hazai és nemzetközi kulturális és turisztikai projektekről, gyakorló szakemberektől és a Corvinus Egyetem oktatóitól.

A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a turisztikai termékfejlesztéssel, a kulturális turisztikai termékekkel és azok marketingjével. Vállalkozási és szervezési ismeretek is ad a képzés, hangsúlyozva a szak gyakorlatorientáltságát.

 

A képzés indítását az indokolja, hogy a jelen kommunikációs kihívásainak kizárólag a legmagasabban képzett szakember-gárda képes megfelelni, olyan tudatos stratégia mentén, amely jóval túllép az eddig megszokott középszerűségen, és a tudatos márkaépítést alkalmazza. A turizmus szemszögéből közelítve megállapítható, hogy a kultúra egy olyan kitörési pont lehet, amely a hagyományokra és az értékteremtésre alapozva elérheti a magasabb költési szinttel rendelkező látogatókat. Ezen teljesítményhez nélkülözhetetlen a 21. századi látogatóbarát intézmények kialakítása, a social media hatékony alkalmazása és a kulturális turisztikai szolgáltatások tudatos menedzsmentje.

 

 A Marketing és Média Intézet keretében működő Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által indított szakirányú képzések a legkorszerűbb turizmus, marketing, menedzsment szemléletet közvetítik a hallgatók felé. Az oktatásban részt vesznek a Corvinus Egyetem oktatói és a turizmus szakma legkiválóbb szakemberei.

 

A képzés két féléves, levelező munkarendű, kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás. A képzést a szakdolgozat megírása és megvédése zárja. A végzettség megnevezése közgazdász diplomával rendelkezők esetében kulturális turisztikai menedzser szakközgazdász, más diploma esetén kulturális turisztikai menedzser.

 

A képzés keretében végzettek alkalmasak lesznek a települési és intézményi kulturális szervezetek – ezen belül kiemelten kastélyok, várak, múzeumok, színházak, koncerttermek, művelődési házak, továbbá különböző kulturális rendezvények, mint fesztiválok, kiállítások stb., települési önkormányzatok, TDM szervezetek – menedzseri feladatai ellátására. A kultúra és turizmus területén alkalmassá válnak a kulturális turizmus piac kommunikációs és marketing eszközeinek, ezen belül az online marketing eszközeinek használatára, célirányos kapcsolatépítésre a médiával, kulturális turisztikai projektek menedzselésére. Az itt végzettek tudását elismerik a kulturális turizmus, az örökségvédelem, a műemlékvédelem, kulturális rendezvények és egyéb kulturális területeken, továbbá az önkormányzatoknál, illetve a turizmus szervezeteknél.

 

Jelentkezés és egyéb információ itt.