EN facebook

Kiállítás-rendezés A-Z-ig

Kiáltás rendezési továbbképzést indít a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) 2019. április 1. és május 30. között.


Az oktatók között lesz többek között Batári Zsuzsanna (Élményelemek, attrakció, interaktivitás a kiállításokban), aki az „Év Kiállítása” díjat nyert Észak – magyarországi falu tájegységének kurátora volt;  Hemrik László (A kiállítás interpretációs és hasznosítási lehetőségei), a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai vezetője vagy dr. Ruttkay Zsófia, a MOME docense (Digitális technológiák alkalmazása a kiállításban).  A kiállítási látványterv - design, arculat, belsőépítészet illetve installáció elméletébe és gyakorlatába dr. Vasáros Zsolt és Bihari Sarolta avatnak be a Seuso-kincs vándokiállítás látványtervét és installációját, valamin a Rudapithecus Látványtárat is jegyző Narmer Építészeti Stúdió képviseletében.


A 120 órás akkreditált továbbképzésen az elméleti keretek áttekintésén és a gyakorlatorientált ismeretek átadásán kívül a résztvevők több prominens budapesti és szentendrei múzeumi helyszínt is felkeresnek kiállítások elemzése céljából, és a "learning by doing" gyakorlatát követve lehetőségük lesz egy valódi kiállítást megrendezni.


Jelentkezési határidő: 2019. március 10.


A továbbképzést a közgyűjtemények felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársainak (pl. kiállítás-rendező, muzeológus, közművelődési szakember, múzeumpedagógus, múzeumandragógus), illetve kulturális területen dolgozó szakembernek, könyvtárosoknak is ajánlják.


Bővebb információ a képzés részleteiről és a részvételi díjról az alábbi linken érhető el:
http://mokk.skanzen.hu/20130509kiallitas-rendezes-a-z-ig-az-otlettol-a-megvalositasig-a-kozoktatas-szolgalataban.html