EN facebook

Kézzelfogható? Lépcsőszeminárium a Magyar Tudományos Akadémia gyűjteményeihez kapcsolódóan

2023-09-14 17:00
Milyen történetekhez, problémákhoz, dilemmákhoz enged közelebb bennünket egy tárgy? Az idei első Lépcsőszemináriumon a Magyar Tudományos Akadémia gyűjteményeihez kapcsolódóan egy kézmelegítő lesz a beszélgetés kiinduló tárgya, amely Ady Lőrincné – a költő és író Ady Endre édesanyjának – a tulajdona volt. Segítségével a(z irodalmi) kultusztárgyak létrejöttéről, a különböző női történetekről és a (muzeális) intézmények összekapcsolódásának lehetséges módjairól gondolkodhatnak el a résztvevők, akiknek a beszélgetést követően lehetőségük lesz elsétálni az Akadémia épületéhez is.
 
Az alkalmak során a szervezők igyekeznek beszélgetéssel és interaktivitással megteremteni a véleménycsere lehetőségét, hogy a résztvevők valóban közösen gondolkodjanak olyan fogalmakról, amilyen a hozzáférhetőség, a gyűjtemény, a kulturális emlékezet, a narratíva.
 
A beszélgetés résztvevői: Zeke Zsuzsanna muzeológus, a Petőfi Irodalmi Múzeum Művészeti, Relikvia-és Fotótárának főosztályvezetője, Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész-múzeumpedagógus, a Walter Rózsi-villa munkatársa, Albrecht Zsófia művészettörténész, az MTA Művészeti Gyűjtemény gyűjteménykezelője, valamint moderátorként Sóki Diána múzeumpedagógus, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa.
 
 
 
A Lépcsőszeminárium látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
 
Helyszín: Ady Endre Emlékmúzeum (1053 Budapest, Veres Pálné u. 4-6.)
Időpont: 16:00 – 18:00 óra (a séta kb. 17:15-kor indul)
 

 

 

 

 

 

Tájékoztatjuk arról, hogy a programon kép- és videófelvétel készülhet, melyeket a rendezvény szervezője marketing és kommunikációs célra használ fel, közösségi média felületein és honlapján nyilvánosságra hozza.