KÉPALÁ – Irodalmi pályázat - 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás

FELHÍVÁS

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
2020-08-22 15:00

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a Margó Irodalmi Fesztivállal és a Könyves Magazinnal KÉPALÁ címmel nyílt irodalmi pályázatot hirdet a 38. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan. A pályázat szakmai partnere a Petőfi Irodalmi Múzeum.

 

Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők-e életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás?

 

KÉPALÁ című projekt a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutatja.

 

Felkértünk 10 Térey-ösztöndíjas szerzőt, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből.

 

A felkért Térey-ösztöndíjas írók: Falcsik Mari, Kollár Árpád, Lackfi János, László Noémi, Sajó László, Solymosi Bálint, Szilasi László, Terék Anna, Zalán Tibor és Vörös István.

 

Ugyanebben a témában nyílt pályázatot is indítunk: a kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várunk a résztvevőktől. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét 2020. szeptember második felében a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) rendezett esten hallhatják először az érdeklődők.

 

A meghívásos pályázaton résztvevő írók művei és nyílt pályázaton beérkezett alkotások olvashatóak lesznek a www.konyevsmagazin.hu oldalon.

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS:

 

A nyílt pályázat jelentkezői azt a feladatot kapják, hogy megmutassák a sajtófotók komplexitását, a bennük rejlő lehetséges történeteket. A fotósok és az írók a saját eszközeikkel a minket körülvevő problémákról, kérdésekről és örömökről mesélnek, ezzel lehetővé téve a folyamatos párbeszédet életünkkel, környezetünkkel kapcsolatban.

 

A benyújtott pályamű legfeljebb 1 flekk (1500 karakter) hosszúságú lehet.

 

Beküldési határidő: 2020. szeptember 4.

 

A pályaműveket a kepala@margofeszt.hu címre kell elküldeni „KÉPALÁ” tárggyal. A nyílt pályázat győztesét e-mailben értesítjük.

kiállítás
2017-06-30 18:26