EN facebook

Itt az 5. MUZEUM@DIGIT Konferencia!

KONFERENCIA

2017-10-19 11:00

A 2013-ban indult éves MUZEUM@DIGIT konferencia idén ​fontos mérföldkőhöz érkezett: immár 5. alkalommal invitáljuk a Magyar Nemzeti Múzeumba a hazai és nemzetközi múzeumi szakma képviselőit a 2017. november 28-29. között megrendezendő eseményünkre.

 

A jeles évforduló alkalmából több újdonsággal is készülünk: a modern kor elvárásaival lépést tartva a megújuló konferenciát a környezettudatosság, a fenntarthatóság, az innováció és az interaktivitás jellemzi. A papírfelhasználás csökkentése érdekében kényelmes digitális megoldások, a konferencia interaktív mobilapplikációja, valamint a helyszín több pontján elhelyezett  képernyők szolgálják majd ki a résztvevőket.

A korábbi évek gyakorlatát követve a szakmai programban idén is hazai, európai és tengerentúli előadók színvonalas előadásai, valamint inspiráló múzeumi projektek bemutatói kaptak helyet. A MUZEUM@DIGIT fókuszában – eredeti koncepciójához híven – most is a digitális megújulás, az innováció, a trendek és tapasztalatok bemutatása áll, nagy hangsúlyt fektetve az idén elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégiára. Emellett - többek között - a kiállítások digitalizálása, a médiaoktatás, a kulturális statisztika, az audiovizuális archívumok és a digitális adatvagyon témaköre is terítékre kerül.


 

Az előadások mellett kötetlen fakultatív program is várja az érdeklődőket, a kizárólag a résztvevők számára szervezett tematikus digitális séták, a konferencia mindkét napján. Tavaly debütált új szolgáltatásunk sikerén felbuzdulva november 30-ra két különböző tematikájú workshopot is szervezünk, melyekre a konferenciára való regisztrációval egyidejűleg lehet majd jelentkezni. 

 

Az eddigi hagyományt követve, a szakmai programhoz idén is céges kiállítás kapcsolódik, amely lehetőséget nyújt az új technológiákkal történő ismerkedésre, a leendő üzleti partnerek felkutatására.  



Reméljük, hogy a konferencián szerzett inspiráló élmények új ötletekkel és motivációkkal vértezik fel a résztvevőket munkájuk folytatásához.

 

A konferenciára november 15-ig lehet regisztrálni!