EN facebook

Ismét online Múzeum+ est a Nemzeti Galériában

PROGRAMAJÁNLÓ

2021-03-23 12:00

Folytatódik a nagy sikerű Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában. Az évek óta népszerű esti múzeumi rendezvény márciusban ismét az online térben kínál minőségi kikapcsolódást, ezúttal a 20. század művészetében merülhetnek el a művészetet kedvelők. A program március 25-én, csütörtökön 18:30-tól ingyenesen érhető el a múzeum online felületén.

A Múzeum+ est középpontjában Aba-Novák Vilmos, a két világháború közötti magyar festészet egyik legfontosabb mestere áll. Az anekdota szerint, amikor 1937-ben bemutatták egyik művét a párizsi világkiállításon, Pablo Picasso így kiáltott fel: „Ki ez a barbár zseni?”

 

Aba-Novák művei a hétköznapi élet élményeit, érzéseit és dinamizmusát hirdetik, páratlanul játékos, színes és egyedi formában. A festő életéről és műveiről két szakavatott művészettörténész, Molnos Péter és Bellák Gábor beszélget, Aba-Novák legfontosabb műveit pedig virtuális útvonalon járhatják be a résztvevők. A Múzeum+ esteken a tematikus tárlatvezetések mindig nagyon népszerű programok, ez alkalommal is több témából válogathatnak az érdeklődők. A modern idők varázslata című tárlatvezetésen például a 20. századi művészet ikonikus alkotásait élvezhetik a látogatók a kiállítótérben forgatott tárlatvezetés-filmen.

 

Időpont: 2021. március 25. 18:30


A múzeumi esten az elmúlt évek egyik legsikeresebb időszaki kiállítását is megidézzük. A 2018-as Frida Kahlo-tárlatot – a század talán legmeghatározóbb női művészének kiállítását – most egyórás online tárlatvezetéssel mutatjuk be.

 

A programok – a 60 perces online tárlatvezetés kivételével – ingyenesek.

 

A Magyar Nemzeti Galéria kiállításait bemutató MÚZEUM+ megújult esti online programjait 2021-ben is az OTP Bank és az MVM Zrt. teszik elérhetővé a látogatók számára.

 

Az est teljes programkínálata elérhető a múzeum honlapján!