Interaktív kötetben fedezhetjük fel a régészet kulisszatitkait

KÖNYV

Janus Pannonius Múzeum
2019-06-20 22:22

Elkészült az a különleges interaktív kötet, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kiváló lehetőséget nyújt a régészeti korszakok, leletek és módszerek egyéni felfedezésére. A könyv június 22-étől Az első falvakaz újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon című időszaki kiállításban lesz megtekinthető és használható.

 

A Régészet, és ami mögötte van című kötet a hagyományos módszerek bemutatása mellett betekintést enged olyan modern technikák használatába is, mint a drónok és a geofizikai eszközök. Számos interaktív elem, például kirakós és mozgatható illusztrációk beépítésével teszi igazán kézzelfoghatóvá a régészek munkáját a lelőhely-felderítéstől egészen a feldolgozásig.

 

A szöveg jól tagolt, könnyen értelmezhető, így az olvasó-felfedező gyorsan eligazodik a fejezetekben. Megtudhatja – sok más mellett –, a régészek hogyan és milyen mélyre ásnak, miként zajlanak a terepi felderítések, illetve, hogy miből lehet meghatározni, hogy mely korszakból származik az adott lelet.

 

A 65 oldalas kötetet – Kováts-Ömböli Éva ötlete alapján – Gáti Csilla régész és Majdán Mira régész-múzeumpedagógus szerkesztette, a grafikai tervezés Pozsgai Judit, a kivitelezés a Rubinszki Reklámstúdió munkája.

 

A könyv 2019. június 22-étől Az első falvakaz újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon című időszaki kiállításban lesz megtekinthető és használható. A pécsi Csontváry Múzeumban 2020 júniusáig látogatható tárlat a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00