EN facebook

Infografikák és fotópont a születésnapra Gyulán

ÉLMÉNY

A pandémiás helyzetben is igyekszik személyes élményhez juttatni a helyieket az ötödik születésnapját ünneplő Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont.

 

A 2016. március 18-án látogatóközpontként átadott egykori főúri épület jelenleg nem fogadhat vendégeket, így – más kiállítóhelyekhez hasonlóan – közösségi média felületein tartja a kapcsolatot látogatóival. A megnyitás ötödik évfordulóján is ott emlékeznek meg az eltelt időszak eredményeiről, illetve idézik fel sikereik lehetséges okait. Teszik mindezt infografikákkal, hiszen ezek könnyen értelmezhető, egyértelmű üzeneteket tartalmaznak.


- Az infografikákkal például a látogatószámunk emelkedését és egy idővonal segítségével az öt esztendő legfontosabb eseményeit elevenítjük fel – tájékoztatott Fábián Tamás, a kastélyt is üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője. Hozzátette, hogy készítettek ezek mellett olyan tartalmat is, amely arról szól, ők miket gondolnak a sikerük összetevőinek.


- A sikereinkhez elengedhetetlen a helyiek támogatása, akik nemcsak a városunkba érkező turistáknak ajánlják szinte sajátjukként a kastélyt, de rendszeresen kérik a közreműködésünket civil kezdeményezéseik megvalósításában. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért programjaihoz például rendszeresen biztosítunk helyszínt, a koraszülött napon pedig lilára világítjuk az épületet – közölte a kommunikációs vezető.


A nyitás kerek évfordulóján kétfős belépőjeggyel díjazták ötven olyan követőjüket is, akik a kastélyról vagy a kastélyban készült fotót tettek közzé Facebook idővonalukon az #almásykastély és #kastélyszülinap hashtagekkel.

 

Az ötödik születésnapra különleges fotóponttal is készülnek. A nyitás évfordulójának napján felállításra kerülő installáció szereplői a kastély állandó kiállításában látható – és az épület ablakaiban is megjelenő – sziluettek. A kompozíció figurái több, önmagukban értelmezhetetlen darabból készülnek, egy konkrét szögből állnak össze egy képpé az elemek.


- Hosszas gondolkodás után amiatt döntöttünk a fotópont ilyen kialakítása mellett, mert jól jeleníti meg azt a kreativitást és játékosságot, amely az állandó tárlatunkat jellemzi, miközben interaktív,tevékeny közreműködésre, együttműködésre ösztönöz – fogalmazott Fábián Tamás. - Azt vettük észre, hogy a közönségünk a sok online tartalom után személyesen is átélhető élményekre vágyik, így az adventi időszakban is készítettünk fotópontot, ezekben a hetekben pedig a péntekenként frissülő ablaktárlattal jelentkezünk a kastélyparkban sétálók számára; ezen kezdeményezéseink sikere ösztönzött újbóli fotópont kialakítására.

 

A két héten át elérhető fotópontról képet készítőket arra biztatják, hogy posztolják azt saját közösségi média felületükön. A #almásykastély és #stefánia-szárny jelöléssel ellátott fotók közzétevői közül tízen másodmagukkal a Stefánia-szárny exkluzív bejárásán, s azzal együtt gyulai termékekből összeállított uzsonnán vehetnek majd részt.

Â