EN facebook

Hogyan mesél egy múzeum?

szakmai beszélgetés

2020-01-30 18:00

A Petőfi Irodalmi MúzeumTitkos átjáró című múzeumpedagógiai kiadványához kapcsolódó szakmai beszélgetésre várnak minden érdeklődőt február 7-én a múzeum munkatársai. A mesekönyvről egy korábbi cikkünkben már olvashattak az érdeklődők. A kiadvány 2019-ben Múzeumpedagógiai Nívódíjban részesült. 

A Titkos átjáró című kiadvány a mesekönyv és a múzeumi foglalkoztató közötti átmenet, mely a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Károlyi-palota bemutatására vállalkozik 9-10 éves gyerekek számára. A szerzők a kiadás után fél évvel az első tapasztalatok és visszajelzések alapján pedagógiai és múzeumpedagógiai szempontból, illetve a gyerekkönyvpiaci elvárások felől nézve is szeretnék értékelni a vállalkozást. Múzeumi és kiadói szakemberekkel beszélgetnek a múzeum munkatársai a kiadvány kapcsán felmerülő legfontosabb kérdésekről.

Milyen történetekre nyitottak a 9-10 éves gyerekek? Milyen az ideális múzeumi foglalkoztató? Hogyan tud egy múzeum önmagáról és a gyűjteményeiről beszélni a mesekönyv műfaji keretein belül?

Regisztráció: muzeumped@pim.hu
A program ingyenes.

Esemény

irodalom, kiállítás, múzeum, múzeumpedagógia, műhely, pályázat, téma
2019-09-30 13:00
díj, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia
2018-10-01 12:00