Hétvégétől várja látogatóit a Göcseji Falumúzeum

ÚJRANYITÁS

Göcseji Múzeum
2020-05-26 07:00

Újranyitásra készül a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum. 2020. május 30-tól az ilyenkor megszokott nyári nyitvatartás szerint fogadja a vendégeket a skanzen, keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között. Rendezvényeket biztosan nem tartanak augusztus közepéig, emellett a járványhelyzet miatt vannak olyan óvintézkedések, amely szabályait kérik betartani.

 

 

Egyelőre csak egyéni látogatókat fogadnak, hét főnél nagyobb csoportok az intézményt nem látogathatják, kérik ennek szíves tudomásulvételét. A fogadóépület előtt, várakozás közben be kell tartani a védőtávolságot. Az üzemeltetők azt tanácsolják, hogy aközponti épületbe a családból csak egy személy lépjen be belépőjegyet vásárolnimaszkban vagy az arc alsó részét takaró kendővel.


A skanzen területén a 1,5 méter védőtávolság megtartása kötelező, ennél a szabálynál a családtagok természetesenkivételt képeznek. Az állatok etetése tilos, s tőlük is meg kell tartani a kijelölt védőtávolságot. A szatócsbolt működik, de a vásárlás ideje alatt az arcot ott is kérik eltakarni.

 

 

A skanzen Zalaegerszeg szeretett és féltett kincse, a városlakók sétakertként is szeretnek rá gondolni, de a helyiek kedvelt rendezvényhelyszíne is. Fekvésének egyik különlegessége az, hogy mindössze néhány percnyi sétára található a belvárostól, s itt mutat be a gyűjtemény egy hajdanvolt világot.


A Göcseji Falumúzeum - az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma - a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. A gyűjteményt zalai településekről szállították a helyszínre mindvégig szem előtt tartva, hogy a környéken fellelhető archaikus épülettípusok legszebb példányait gyűjtsék egy csokorba.Területén egy 19. századi göcseji települést rekonstruáltak, ahol a látogatók az egyedi építkezési technikák mellett a térség mindennapi használati tárgyaival és háztáji állataival is megismerkedhetnek.

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00