Hétfőn részben online lesz a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó!

KONFERENCIA

MOKK - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
2020-09-27 07:00

A hagyományokhoz híven ebben az évben is átadjuk az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat, 2020-ban pedig már negyedik alkalommal veheti át egy arra érdemes szakember a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által alapított Kiváló Múzeumpedagógus elismerést. Idén első alkalommal, ezen a rendezvényen adjuk át a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében kidolgozott Családbarát múzeum minősítést is, mellyel a példaértékű családbarát stratégiát megvalósító muzeális intézmények teljesítményét ismerjük el.

A díjátadó eseményt az idei évben is szakmai konferencia követi, ezúttal a családbarát múzeumi működés témájához kapcsolódva Múzeumi családi „kirakós” címmel. A hazai és határon túli múzeumi szakembereket, pedagógusokat egyaránt megszólító szakmai esemény a családbarát múzeumi működés kérdéskörét, illetve a múzeumok által bemutatott különféle családmodelleket, családi mintákat járja körül. A neves szakértők bevonásával zajló plenáris előadások, a kerekasztal-beszélgetés és a helyszínspecifikus múzeumpedagógiai bemutatók mind hozzátesznek valamit a nagy múzeumi családi kirakósjátékhoz, és arra reflektálnak, hogy a muzeális intézmények milyen sokszínű módon, milyen változatos múzeumi tartalmakkal és szolgáltatásokkal képesek tenni a családokért, az idei év aktualitásához igazodva valóságos és virtuális módon egyaránt.

 

 

Mivel a vírushelyzet miatt az idei eseményt csak szűk körben, a közreműködők és a díjakat, elismeréseket átvevők személyes részvételével lehet megrendezni, ezért az eseményt a MOKK online is közvetíteni fogja. A közvetítés linkjét az alábbi oldalon teszik közzé hétfő reggel: https://mokk.skanzen.hu/2020070618-orszagos-muzeumpedagogiai-evnyito

 

 

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00