EN facebook

Földtudományos Forgatag

PROGRAMAJÁNLÓ

Interaktív geokiállítással várnak minden érdeklődőt a Magyarhoni Földtani Társulat Földtudományos Forgatag elnevezésű jubileumi rendezvényén 2018. november 10-11-én a Magyar Természettudományi Múzeumban.

 

A kisebbeket geojátszóházak, az érdeklődő ifjakat és felnőtteket ismeretterjesztő filmek, előadások várják, ahol megfoghatóan ismerkedhetnek meg az évmilliók tör­ténetével. Az Utazó Planetárium pedig mindenkit elrepít a Marson át az Univerzumunk határáig.

 

Vajon hogyan dolgozik egy modern geológus? Segítik-e a napról napra megjelenő újabb és újabb „kütyük” egy őslénykutató vagy egy ásványgyűjtő munkáját? A geofizikusok manap­ság milyen műszerekkel néznek be a Föld belsejébe? Hogyan olvashatók ki a klímaváltozás nyomai az üledékes kőzetek lapjaiból? Vajon mi lesz jövőre az Év ásványa és az Év ősmaradványa? És vajon ki nyeri az I. geosütisütő versenyt, például a Burgess-pala faunája kategóriában?

 

Fotó: Magyar Természettudományi Múzeum

 

Tudjon meg többet az év ásványáról, a fluoritról, a nevezetes ősmaradványokról, a Szent László pénzéről, a Kárpátok sárkányáról és a triász tengeralattjárójáról. Utazzon velünk gondolatban Kirgizisztán hegyein és barlangjaiban vagy Görögország hegyvidékein. Ismerje meg a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a talpunk alatt rejlő természeti kincseket és a csodálatos földtörténetet.

 

A Magyarhoni Földtani Társulat jubileumi rendezvényén a kisebbeket geojátszóházak, az érdeklődő ifjakat és felnőtteket ismeretterjesztő filmek, előadások várják, ahol megfoghatóan ismerkedhetnek meg az évmilliók tör­ténetével. Az Utazó Planetárium pedig mindenkit elrepít a Marson át az Univerzumunk határáig.

 

A részletes programról ITT olvashatnak.

 

A program bármely kiállításunk belépőjegyével látogatható, kivéve a Dino-kertet. Jegyek a pénztárban válthatók.

 

 

Arany-emlékév, irodalom, programajánló, téma, természettudomány
2017-12-15 08:47
állományvédelem, téma, természettudomány
2018-05-09 10:00