EN facebook

FELHÍVÁS - Idén ismét lesz Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeumban! Jelentkezési határidő: 2024. április 8.

FELHÍVÁS

2024-03-26 15:00

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án! Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjének szakmai programja az ICOM idei jelmondatának szellemében áll össze: Múzeumok az oktatásért és kutatásért! A májusi hétvégén a szakmai bemutatók mellett színes programok, koncertek, kézművesvásár, fesztiválhangulat várható. A hazai és határontúli múzeumok április 8-ig tudnak jelentkezni és csatlakozni a múzeumok közös ünnepéhez!

 

Jelentkezési lap

 

Az egyedülálló kulturális fesztivál a hazai múzeumoknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.

 

Az idei Majálist olyan témák köré szervezzük, amelyek összekötik a múzeumokat: a hagyományok, a szokások és az örökség. A múzeumok a régi tradíciók szerint önállóan, saját standoknál mutatkozhatnak be a Múzeumkert területén és az intézmény belső udvarán.

 

 

A Múzeumok Majálisa idén több szakmai és a látogatói programmal várja az érdeklődőket. A rendezvényen résztvevő múzeumoknak lehetőségük van az újrahasznosítás, az átalakulás és a fenntarthatóság jegyében a Műtárgyspektrumra is jelentkezni. Kezdeményezésünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a múzeumi műtárgyak sokoldalúságára, ezzel együtt a kutatómunka jelentőségére. A felhívásra minden majálison résztvevő intézmény 1 tetszőleges műtárggyal vagy tárgy-együttessel jelentkezhet. A beérkezett anyagokból a majális két napján molinó/tabló kiállítást/installációt készítünk, amelyet a Múzeumkertben állítunk fel.

 

Idén is lesz a népszerű a Tudássétány, ahol a látogatók a múzeumi sátrakat összekötő útvonalat járhatják végig egy pontgyűjtő füzet segítségével és a standoknál próbára tehetik tudásukat.

 

A programok ezzel nem érnek véget, hiszen a múzeumok idén is készülhetnek a saját sátraikban lebonyolítható felnőtt, gyerek és családi programokkal, ezúttal a már említett hagyományok, szokások és örökség jegyében.

 

 

További információ