EN facebook

Exkluzív, online ingyenes 3D tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeum Seuso-kincs - Pannónia fénye kiállításán

PROGRAMAJÁNLÓ

2020-12-08 20:00

Rajong a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már Önnel, hogy szeretett volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program Önnek szól! Online virtuális 3D tárlatvezetés formájában csodálhatja meg a Magyar Nemzeti Múzeum Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítását.

 

Ezüstvasárnap alkamából, 2020. december 13-án lehetőséget biztosítunk arra, hogy élő online exkluzív 3D tárlatvezetés alkalmával tekinthessen be e páratlan kiállítás rejtelmeibe. A kiállítás anyaga virtuális (3D) formában lesz megtekinthető az online tárlatvezetés során a Nemzeti Múzeum tárlatvezetőjén keresztül.


A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozícionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét.

 

Az élő online 3D tárlatvezetés időpontja:
2020.12.13. vasárnap 18 óra


A programon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött!

 

Regisztrálni a tarlatv@mnm.hu e-mail címen keresztül lehetséges.

 

Figyelem, a lehetőség csak korlátozott számú résztvevőnek vehető igénybe!

 

A regisztrációt követően elküldjük Önnek a ZOOM felületéhez tartozó linket és ezek után Önnek már nincs más teendője, mint hátradőlni és élvezni az élő online 3D tárlatvezetést.

 

Amennyiben a jövőben szeretné megrendelni a virtuális Seuso-kincs tárlatvezetésünket, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a fent megjelölt e-mail címen.

digitalizáció, gyűjtemény, #muzeumozzaszobadbol, műhely, örökségvédelem, történelem, virtuális
2020-11-01 07:00
film, gyűjtemény, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-11-22 07:00
emlékezet, film, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, történelem, virtuális
2020-12-03 07:00