EN facebook

Esti kikapcsolódás Szinyeivel a Nemzeti Galériában

VIRTUÁLIS

2020-12-18 07:00

Szinyei Merse Pál legfontosabb alkotásait mindannyian ismerjük. A Léghajó a magyar képzőművészet egyik legeredetibb ötlete, a Majális jó eséllyel pályázhatna a legismertebb magyar festmény címére, míg a Lila ruhás nő feledhetetlen, messze révedő tekintete számtalan reprodukción, bélyegen és iskolai tankönyvek oldalain is feltűnik mindmáig.

 

Múzeum+ Szinyei Light estünkön még többet megtudhat a mester életművéről, megismerheti a Majális mögött rejlő szimbolikát és történetet, és az is kiderül, mely képek után nyomoz a Nemzeti Galéria. Fizetős tárlatvezetéseinket nagyszerű ingyenes tartalmakkal egészítettük ki. A teljes programkínálat 2020. december 17-én, csütörtök 19.00-tól válik elérhetővé! Ne hagyja ki!

 

Karácsonyi útvonaltippünk
Honnan ered az ajándékozás szokása? Mit jelentett régen és mit jelent ma ajándékot adni, kapni? Mi minden lehet ajándék és miért fonódott össze olyan szorosan ez a szokás az ünnepeinkkel? Legújabb útvonaltippünkkel az ajándék fogalmát járjuk körbe, a gótikus oltároktól egészen a 20. századi festményekig.

Programok a téli szünetre
Kiállításaink jelenleg nem látogathatóak, azonban továbbra is szeretnénk a múzeumunk adta élményt megosztani Önökkel. Online tárlatvezetéseinken megismerkedhetnek az egykori királyi palotával, a gyűjtemény történetével és megismerhetik a kisszebeni keresztelő Szent János főoltárt.


A Múzeum+ programsorozat főtámogatója az MVM és az OTP Bank.

képzőművészet, látogató, művészettörténet, programajánló
2020-09-08 07:00
irodalom, képzőművészet, látogató, programajánló, színház
2020-10-25 17:00
képzőművészet, kiállítás, művészettörténet, tárgy, virtuális
2020-09-09 07:00