EN facebook

„előKÉPZŐ” a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

KÉPZÉS

Az „előKÉPZŐ” a Magyar Képzőművészeti Egyetem felvételi előkészítő kurzusa, amely egyrészt tanulmányrajz és alakrajz stúdiumból, másrészt az egyetem szakjaihoz kapcsolódó felkészítő műhelymunkából áll. A felvételi előkészítő évtizedes hagyományra nyúlik vissza, az egyetem vezetése az elmúlt tanévben élesztette újjá. Az újrakezdés sikeresnek bizonyult, hiszen az előkészítőn résztvevők jelentős része bekerült az egyetem művész szakjaira.

 

A kurzusokra jelentkezők a 2022/23-as tanévben, október 1-től, szombat délelőttönként kiváló szakemberek segítségével csiszolhatják a rajztudásukat a Stróbl Alajos Kollégium tetőtéri műtermeiben. A délutáni műterem gyakorlatokon pedig a tanszékek által delegált művészek segítenek felkészülni a választott szak speciális követelményeire.

 

A délelőtti rajzprogram I. vezetője és a teljes felvételi előkészítő tanfolyam koordinátor tanára, valamint a szobrász szakra felkészítő szakmai vezető Balázs József Tamás szobrászművész, a rajzprogram II. kurzus tanára Poroszlai Eszter képzőművész.

 

A délutáni műhelymunkát irányító szakemberek: Udvardy Emese festőművész, Szlovicsák Dömötör grafikusművész, Horváth Győző tervezőgrafikus, Makói Juhász István restaurátorművész, É. Kiss Piroska díszlet és jelmeztervező művész, Jeneses Ádám intermédia művész.

 

A felvételi előkészítő időtartama:
2022. október 1. – 2023. június 10.


Az előkészítő díja: kurzusonként 150.000 Ft (rajzkurzus és a szakmai kurzus kedvezményesen 250.000 Ft)

 

A délelőtti rajzprogram 10.00 – 13.00-ig, a délutáni műhelymunka 14.00 – 17.00-ig tart.


Az egyetem a rajzprogramra modellt és szakmai konzultációt biztosít, félíves rajztáblát, papírt, valamint rajzeszközöket a jelentkezőknek maguknak kell hozniuk. A délutáni műhelymunka eszközigényéről a foglalkozásokat vezető művészek adnak majd az első alkalommal tájékoztatást.

 

 

 

A rajzkurzus helyszíne:
MKE Stróbl Alajos Kollégium
1087 Budapest, Stróbl Alajos utca 3/A
Népstadion metrómegállótól 8-10 perc sétával megközelíthető

 

A szakmai műhelymunka helyszíne:
A választott szaktól függően eltérő lehet, erről a foglalkozásvezetők adnak felvilágosítást.


További információ és jelentkezés e-mailban az alábbi címen
2022. szeptember 30-ig: elokepzo@mke.hu

 

 

gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, kortárs, múzeumandragógia, tárgy
2022-08-04 17:00
képzés, képzőművészet, kortárs, műhely, téma
2022-09-10 07:00