EN facebook

Élő történelem másként - múzeumok a virtuális térben

FELHÍVÁS

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága támogatásával a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Élő történelem másként – múzeumok a virtuális térben címmel mintaprogramot indít el, melyre együttműködő múzeumok jelentkezését várja.

Két kategóriában várjuk az együttműködő múzeumok szakmai szinopszisait élő történelem témájú videók, kisfilmek készítésével kapcsolatban:

 

I. kategória — Ebben a kategóriában elsősorban az alacsony költségvetésű  produkciókat várjuk: 1 kamera, 1 színész, 1 téma, minimum 3 - maximum 5 perc terjedelemben. Ide tartozhat egy képzőművészeti alkotás előtt elmondott vers, az alkotáshoz kapcsolódó történet, esemény felidézése előadóművészi narrációval vagy zenével, egyéb alkotóművészeti eszköz alkalmazásával. A témához kapcsolódó öltözék/jelmez lehetséges, de nem kötelező eleme a produkciónak. Ezen kategóriában, maximum bruttó 150.000 forint szolgáltatási összeget tudunk a jelentkező múzeumoknak biztosítani beadott szinopszisonként (a kategória teljes kerete: 1.800.000 forint). Ebben a kategóriában kb. 12 db jelentkezést tudunk befogadni.

 

II. kategória — Élő történelem előadás, múzeumi kamaraszínház, a bemutatott témához igazodó öltözékben. Elvárás a professzionális fényképezés, a világítás- és hangtechnika, valamint az utómunka. A film terjedelme minimum 6 - maximum 8 perc lehet. Ebben a kategóriában összesen kb. 8 db, akár több részből álló produkció elkészülésére van lehetőség, szinopszisonként 400 000 Ft produkciós költséggel (a kategória teljes kerete: 3 200 000 Ft). 
A mintaprogram költségeinek kerete 5 millió Ft, így a jelentkezések befogadásának a kereteit is ez határozza meg.

A beadott szinopszisok kizárólag olyan kisfilmekre és videókra vonatkozhatnak, melyek az együttműködő múzeum még nem készített el, és/vagy nem publikált.

 

A jelentkezéshez a következő dokumentumok benyújtására van szükség:

 

online űrlap kitöltése (szakmai szinopszis az online űrlapon tölthető ki)
jelentkezési lap aláírt és szkennelt verziójának feltöltése az online űrlap felületére
jelentkezési egy példánya (postai úton)

 

 

A postára adási határidő: 2020. augusztus 10. (postai bélyegző kelte), továbbá a beszkennelt változatot kérjük feltölteni a regisztrációs felületre 2020. augusztus 10. reggel 9 óráig.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS