EN facebook

Egyedülálló nyitvatartás a sárvári múzeumban

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018-07-04 12:00

A Nádasdy Ferenc Múzeum júliusban és augusztusban keddtől vasárnapig 9 órától 21 óráig tart nyitva. Az országos, sőt európai viszonylatban is egyedülálló a napi tizenkétórás nyitvatartás. Több múzeum is egy-egy napon később zárja kapuit, de a sárvári az egyetlen, mely ezt a hét hat napján biztosítja.

A múzeum ezzel is szeretné elérni, hogy a turisták a napközbeni pihenés után, a város polgárai egy nehéz dolgos napot követően még ellátogathassanak a múzeumba.


Magyarország egyetlen huszárkiállításának a népszerűsége továbbra is töretlen a vendégek között, de a szalonok világa, a díszterem mennyezeti és oldalsó freskói szintén kedvelt látnivalók. A torony falépcsőit is évszázadok óta koptatják a pihenni vágyók. A történeti üvegek közt láthatják azt a söröskupát, melyet Egressy Béninek, a Szózat megzenésítőjének adtak ajándékba rajongói. A Magyarországot ábrázoló térképek közül nem egy Sárvár megyének hívja a nyugat-dunántúli megyét. A sárváriak büszkén mutatják ezt ismerőseiknek, mondván városuk a világ közepe. A bajor kiállítás porcelánjai és a ezüst étkészletei a vár történetének egy olyan korszakát idézik, amikor a bajor királyi dinasztia, a Wittelsbachok éltek a reneszánsz hangulatú falak között.
A sárvári múzeum öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy nyaranta meghosszabbítja hagyományos nyitvatartartási idejét. Idén már a vár is hosszabb ideig nézhető meg. A múzeumlátogatás után érdemes még egy sétát tenni a hangulatos falak között. A vár 22 órakor zárja kapuit.