EN facebook

Cirkuszpedagógiai szolgáltatás fejlesztés a Fővárosi Nagycirkuszban

Pedagógus-találkozó a Nagycirkuszban

 A Fővárosi Nagycirkuszban kiemelt szerepet játszik az aktuális cirkuszi előadásoknak és a cirkuszi előadó-művészet egészének köznevelési hasznosítása: a köznevelés programjához való kapcsolódás és a fizikai készségfejlesztés. A rendhagyó pedagógus találkozón az érdeklődők megtekinthetik a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte álom − ősi cirkuszi mese című új előadását. A jakut cirkusz különleges programjához kapcsolódóan a cirkuszpedagógiai fejlesztésben közreműködő munkatársak bemutatják azokat a már működő és újabb pedagógiai szolgáltatásokat, amelyekkel a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ hozzájárul a köznevelés hatékonyságának erősítéséhez, a gyerekek kreativitásának és tanulási képességének fejlesztéséhez. A programban bemutatásra kerülnek az EFOP 3.3.3. projekt keretében megvalósult mintaprojektek és múzeumi módszertanok is.

 

A program pedagógusok számára ingyenes. Jelentkezési határidő: október 17. 10:00 óra.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: https://www.fnc.hu/szolgaltatasaink/pedagogusoknak

 

Időpont: 2019. 10. 17. csütörtök 14:00-18:00

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a.

 

13:30 – 13:55        Regisztráció  (előcsarnok)

14:00 – 14:15        A MOKK EFOP 3.3.3. projekt keretében megvalósult mintaprojektek és múzeumi módszertanok bemutatása  – Bolyácz Róbert, koordinátorhálózati csoportvezető Szabatéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

14:15 – 14:50        A Fővárosi Nagycirkusz múzeumi szolgáltatásai a Hófödte álom − néprajzkutatók képei Jakutiából és a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című kiállításokhoz kapcsolódóan − Joó Emese muzeológus, múzeumpedagógus, a MOKK múzeumi koordinátora, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. munkatársa (interaktív séta mindkét kiállításban)

15:00 – 17:15        A Fővárosi Nagycirkusz Hófödte álom − ősi cirkuszi mese című új előadásának megtekintése

17:20 – 17:50        Cirkuszpedagógiai fejlesztések a Fővárosi Nagycirkuszban − Kardos Kata cirkusz pedagógiai program koordinátor, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. munkatársa (tájékoztató előadás a manézsban)