EN facebook

Az amerikai cowboy-kiállítás kurátora a Móra-múzeumba látogat

TÉMA

2022-12-07 07:00

Messziről érkezik vendég a Móra Ferenc Múzeumba: az amerikai Oklahoma Cityből utazik Szegedre a cowboy-kiállítás kurátora, Michael R. Gauer. A Cowboy Mike-ként ismert kutató 2022. december 8-án, csütörtökön 17 órakor tart exkluzív tárlatvezetést a Móra-múzeum cowboy-kiállításán magyar fordítással. Ezután 18 órakor pedig angol nyelvű előadás veszi kezdetét a vadnyugat érdekességeiről a múzeum könyvtárában.

 

Az amerikai Oklahoma Cityből érkezik Szegedre a cowboy-kiállítás kurátora, Michael R. Grauer. A Cowboy Mike-ként ismert kutató izgalmas tárlatvezetést tart a Móra Ferenc Múzeum cowboy-kiállításán. A tárlatvezetés után pedig egy előadásban mutatja be a cowboyok legendás világát.

 

Cowboy Mike elismert western-kutató, aki három évtizedig Texas legnagyobb történelmi múzeumában dolgozott, jelenleg pedig az oklahomai Cowboy and Western Heritage Museum munkatársa. Több mint 150 kiállítást rendezett a western történelemről, művészetről, kultúráról és tíz dokumentumfilmben szerepelt az Egyesült Államokban és Németországban.

 

Óriási elismerés számára, hogy 2021-ben felvették a Kansas Cowboy Hall of Fame-be (a Kansasi Cowboy Hírességek Csarnokába) cowboy történészként. Szívesen ölt maga is cowboy ruhát és népszerűsíti a vadnyugati életérzést Amerika-szerte.

 

A szegedi kiállítás cowboy-témájú relikviái abból az oklahomai múzeumból érkeztek, ahol Cowboy Mike végzi kurátori és kutatói tevékenységét. A tárlatvezetés során a résztvevők a szakértővel együtt járhatják körbe a kiállítást, megismerve ezt az izgalmas világot. A vezetés után pedig a cowboyok élete kerül majd a középpontba előadása során.

 

emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, természet, történelem
2022-05-05 07:00
emlékezet, felhívás, gyűjtemény, látogató, múzeumandragógia, téma
2022-10-09 07:00
emlékezet, kiállítás, látogató, néprajz, téma
2022-07-26 07:00