EN facebook

A World Press Photo kiállítás segédanyaga pedagógusoknak

PEDAGÓGIA

2021-10-08 15:00

A World Photo kiállítás ismét megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeumban 2021. október 31-ig. Életünket az elmúlt időszakban a járvány határozta meg. Igaz, a nyári hónapok kicsit feledtették a pandémia miatti bezártságot, de már aggódva pillantunk körbe a világban: vajon a 4. hullám nálunk milyen megszorításokat hoz majd?

 

Miközben az emberiség globális együttműködéssel igyekszik leküzdeni a járványt, fotóriporterek más, regionális konfliktusokról, szociális problémákról, természeti szépségekről, környezetvédelemről és sporteseményekről is tudósítanak e kiállításon. Óriási szükségünk van hiteles képekre és történetekre! Ezek a fotók ablakot nyitnak a világra.

 

További információ

A kiállítás megtekintését tervező iskolai csoportoknak a World Press Photo szervezői összeállítottak egy oktatási segédanyagot See the Story címmel, amelynek használatát a kiállítás közös megtekintéséhez igazították, a diákok így felfedezhetik a vizuális kommunikáció különféle aspektusait.


A segédanyag a sajtó és az újságírás szerepéhez, a sajtófotós mesterségéhez kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

 

Lehetőség van tárlatvezetés megrendelésére is, előre egyeztetett időpontokban, a biro.david@mnm.hu címen. A tárlatvezetéseknek külön díja nincsen, csak a belépőt kell megváltani.

 

Az angol nyelvű segédlet itt található.


Belépőjegyek:

Kedvezményes ifjúsági jegy (6–26 év közötti magyar és EGT állampolgárok részére, valamint diákok (diákigazolvánnyal rendelkezők): 1000 forint/fő

Diákcsoportot (min. 10 fő) kísérő pedagógus pedagógusigazolvány felmutatásával: ingyenes

állományvédelem, digitalizáció, gyűjtemény, kortárs, műhely
2021-10-07 18:00